Facebook

MM World - нов луксозен жилищен проект14.10.2015 / 16:44 - citybuild.bg

Архитектурата е на Цветан Петров от „Иво Петров – Архитекти”, а фасадата - на Schüco с представител Алукьонигщал.  

 

Активното строителство на MM World на Околовръстен път, срещу Резиденция Бояна в столицата, започва в началото на 2014 година. Сградата се състои от две подземни нива (кота -10,20 и кота -6,80), два офисни и седем жилищни етажа. Двете най-ниски нива са предназначени за паркиране и са свързани с прилежащия терен и помежду си с рампи. На тези коти са обособени и автомивка, складови, служебни и технически помещения. На кота - 3,45 с достъп от север, е ситуиран фитнес център, лоби с две VIP зали, рецепция и ресторант с излаз на открита озеленена тераса във вътрешния двор.

 

 

Първи и втори етаж на сградата заемат офис площи и шоурум. От третия до деветия етаж са разположени едно-, дву-, три- и четиристайни апартаменти и два пентхауса с панорамни тераси от над 300 кв.м. Броят на апартаментите е 31, а средната им площ варира между 110 и 240 кв.м в зависимост от големината. В сградата се помещават и два по-обширни имота, чиято жилищна площ достига 470 кв.м

 

Архитектурата по проект на Цветан Петров от „Иво Петров - Архитекти", е издържана в стилистика, типична за американските сгради през 60-те години на XX век. „При реализацията на целия проект сме се придържали към изискванията на клиенти с висок клас на обитаване", каза при представянето на проекта днес арх. Нева Дамянова, представител на архитектурното бюро. „Съчетанието на идеята за жилищен проект, но с всички екстри, типични за хотел, в т.ч. просторни общи части, правят сградата различна от останалите в сегмента. При планирането имахме няколко предизвикателства - едно от тях бе проветряването на апартаментите с лице към пътните артерии. Решихме го чрез модерна система за вътрешна вентилация, при която въздухът в помещенията с лице към булеварда се довежда от вътрешната част на квартала. Второто голямо предизвикателство беше шумът", допълни арх. Дамянова.

 

Още в старта на проектирането са направени звукови измервания в търсене на система за изолиране на шума. Фасадата е от алуминиеви системи от немския световен лидер Schüco с най-добри параметри. „При изпълнението на дограмата и избора на стъкла сме се водили от основната задача да намерим успешната комбинация от елементи с високи топло- и шумо - изолационни параметри. Считам, че постигнатото качество ще удовлетвори напълно търсенето на живущите - както за комфорт, така и за енергийна ефективност", разказа Клементин Чернев, управител на Алукьонигщал, представител на Schuco за България.

 

 

В сградата има изпълнени мострени апартаменти, а останалите жилища се предават завършени на циментова замазка по подове, обшивки с гипсокартон по стени и вътрешни щендерни преградни стени, които позволяват лесни преустройства. Изпълнени са водопроводна и канализационна инсталация до тапи, с готовност за монтаж на оборудване. Препоръчахме на инвеститора този етап на завършване, защото купувачите във високия сегмент са изключително взискателни и предпочитат да изградят и реализират сами интериора на апартаментите си", поясни Весела Илиева, изпълнителен директор на специализираната компания за луксозни имоти Unique Estates, ексклузивен продавач на сградата.

 

 

Снимка: Unique Estates 

Редактор: Ема Димитрова