Facebook

Врати плъзгане с повдигане (HST) от екстра класа29.05.2012 / 15:23 - citybuild.bg

На изложението fensterbau/frontale 2012 VЕКА представи новата система врати VEKASLIDE 82 от премиум клас, задаваща мащаби с отличните си показатели и характеристики.

 

 

Ново в програмата на VЕКА е системата врати плъзгане с повдигане VEKASLIDE 82. Тя е перфектно допълнение към прозоречната система SOFTLINE 82 с широките си 82 мм профили.

 

Новата система VEKASLIDE 82 убеждава с качествата си по всички изисквания. Има класически дизайн, отлични топлозащитни параметри, висока функционалност и оптимално опростен начин на изработка и монтаж - както при ново строителство, така и при реновация. Гладките и без фуги повърхнини на касата, без изпъкващи ръбове, допринасят за атрактивния дизайн, както и разположението в една равнина на крило, царга и праг. Всички уплътнения са скрити и не смущават погледа. VEKASLIDE 82 е идеално допълнение към новия пазарен хит на VЕКА - прозоречната система SOFTLINE 82.  Новата система врати плъзгане с повдигане е от профили с качество А по RAL, гарантиращи максимална надеждност и дълготрайност.

 

Отлични топлоизолационни характеристики

 

Наред с атрактивен дизайн VEKASLIDE 82 удивлява и с превъзходна топлозащита.  Новият профил за крило с пет камери и широчина от 82 мм е създаден специално за използването на тройни изолиращи стъклопакети с дебелина до 52 мм. Повишената дълбочина в основата на стъклото гарантира добра изолация по кантовете на стъклопакетите и предотвратява образуването на конденз. Топлотехнически оптимизирана е и 7-камерната царга с асиметрично разположена и термоизолирана армировка, както и 194 мм термоизолиран праг.

 

В стандартно изпълнение с класически стоманени усиления системата постига превъзходен коефициент на топлозащита Uf от  1,4 W/m2K. С поставянето на изолационни вложки в прага този показател може допълнително да бъде намален. В комбинация с троен нискоемисиен стъклопакет (Ug= 0,4 W/m2K) е възможен коефициент на топлопреминаване Ud= 0,6 W/m2K. И при тази система на VЕКА има възможност за присъединяване на множество допълнителни профили. Важни качествени характеристики на VEKASLIDE 82 са многокамерният строеж, интегрираните уплътнения и закрепването с клипс на всички допълнителни профили.

 

Важен продуктов детайл от VEKASLIDE 82 е двойно термоизолираният праг. Интегрирана термозащитна вложка гарантира максимална топлоизолация, а конструктивният строеж - оптимално отводняване. Тези продуктови характеристики правят VEKASLIDE 82 сигурна бъдеща система за клиентите на VЕКА.

 

Максимална системна съвместимост

 

И тук VЕКА залага на максималната съвместимост на новата система с наличния вече асортимент от профили. VEKASLIDE 82 образува една системна платформа с VEKASLIDE - аналогичното плъзгане с повдигане от 70 мм профили. Системите имат множество общи компоненти, като еднакви армировки, водачи, уплътнители, обков и изолации, присъединителни профили. Тъй като при остъкляването VEKASLIDE 82 следва философията на прозоречната система SOFTLINE 82, то клиентите могат да ползват и в двата случая едни и същи стъклодържатели, което също допринася за снижаване на складовите наличности.

 

Високоефективна обработка

 

Една от целите при конципирането на VEKASLIDE 82 е била рентабилността на производствения процес. Вследствие на това е намален броят на профилите - цялата система се състои от 2 основни и 7 допълнителни профила. Почти всички допълнителни профили се щракат с клипс, което също значително опростява работата. Използваните армировки вече не трябва да се фрезоват за монтирането на дръжката и броят на необходимите отрези на профили е сведен до минимум. Така с профилите от VEKASLIDE 82 се работи значително по-рационално от нормалните системи. Универсалната царга, предварително щанцованите допълнителни профили и точно оразмерените уплътнителни части за всички преходни области гарантират високоефективен производствен процес.

 

По избор профилите от VEKASLIDE 82 могат да се поръчват на готови комплекти или по отделни дължини. Системата се доставя в бяло и фолирана във всички цветове от каталога на VЕКА. Допълнителна творческа свобода дават алуминиевите капачки на клипс, които могат да бъдат боядисвани във всички цветове по RAL.

 

VEKASLIDE 82 ще започне да се предлага на пазара от есента на 2012 година.