Facebook

VEKA AG укрепва позициите си с придобиването на конкурента GEALAN13.03.2014 / 14:23 - citybuild.bg

С купуването на известния конкурент с дългогодишно присъствие на пазара групировката VEKA разширява присъствието си на германския, европейския и световния пазар.

 

Фирма VEKA AG от Зенденхорст, Вестфалия, производител на ПВЦ профили за прозорци и врати, придоби всички дейности, дъщерни предприятия и филиали на GEALAN Holding GmbH (Оберклоцау, Бавария), от досегашния собственик - фирмата Halder Beteiligungsberatung. Цената на сделката, по взаимна договорка на участниците в нея, остава тайна. Придобиването предстои да бъде одобрено от компетентните органи. 

 

 

С купуването на GEALAN  - известен конкурент с дългогодишно присъствие  на пазара, залагащ в днешно време на сгратегия за диференциране, групировката VEKA разширява присъствието си на германския, европейския и световния пазар.

 

Както коментира по този повод Андреас Хартлайф, председател на Управителния съвет на VEKA AG, предизвикателствата на пазара изискват от VЕКА като водеща фирма в бранша да реагира адекватно. С обединеното ноу-хау се откриват нови хоризонти за пазарно присъствие, повишава се собствената конкурентноспособност, а също така се допринася и за консолидирането на пазара.

 

Управляваната семейно група VEKA има 3600 служители в 25 дъщерни предприятия на три континента. От тях 1300 са в централата в Зенденхорст. Постигнатият през 2013 г. оборот възлиза на 793 млн. евро. Над 2200 фирми по света произвеждат ПВЦ прозорци от висококачествени профили на VEKA. С придобиването на GEALAN Holding GmbH групата добива още по-голяма тежест, увеличавайки персонала си с нови 1150 служители, а годишният оборот надхвърля 1 млрд. евро.

 

В България тази сделка ще има отражение върху дейността и на двете фирми. Това означава, че в скоро време ще може да се ползва обединеният им опит в областта на екструзията, профилната технология и маркетинга. В заключение  Андреас Хартлайф отбеляза: „С това придибиване още веднъж подчертахме нашата сила и значение за бранша в Европа. Работим постоянно за това последователно да подобряваме позициите си на различните пазари".