Facebook

Axis Towers може да се превърне в един от символите на Тбилиси12.04.2017 / 18:19 - citybuild.bg

В нея се използват плъзгащите системи CP 68 и CP 155-LS и окачената фасада CW 50 на Reynaers.

 

Axis Towers получи награда за най-добър мултифункционален проект на годината на събитието EEA Real Estate Forum & Project Awards, организирано от клуб на недвижимите имоти на Украйна (URE Club) и EuropaProperty.сom. Целта на наградите е отличаване на най-добрите недвижими имоти и строителни проекти в страните от Източна Европа и Азия.

 

 

Строителството на мащабния многофункционален комплекс Axis Towers в грузинската столица беше възобновено през 2015 година. Той се състои от 41 етажа, като от тях 37 надземни, а 4 - под земята. Височината на двете кули е 147 метра, а в комплекса са обединени жилищна част, 5-звезден хотел Pullman, търговска, рекреационна и развлекателна част. На покрива ще има площадка за хеликоптер. Очаква се и изграждането на 25-метров басейн с подвижен покрив, както и бар под открито небе на височина 150 метра с 360-градусова панорама на Тбилиси.

 

 

 

 

 

 

Архитектурната концепция се състои от две подобни „усукани" кули, които изглеждат сякаш се въртят. Едната е облицована с тъмно стъкло, а другата - с бял гранит. Освен различни цветове, е използван и "диалог" между леки и тежки материали. Конструкцията също е уникална, защото отгоре напомня циферблат - с 12 масивни пилона.

 

 

 

Таванът на помещенията достига 3,6 метра, а това ще придава още по-голяма внушителност на остъкляването, което ще бъде реализирано с помощта на три системи на Reynaers: плъзгащите се системи CP 68 и CP 155-LS и окачената фасада CW 50. СР 68 дава максимална прозрачност и перфектна гледка. СР 155-LS /Lift & Slide/ създава големи стъклени площи в съчетание с повишен комфорт и автоматични решения за отваряне, а окачената фасада CW 50 предлага технически решения за различните изисквания за устойчивост, ефективност и изолация.

 

 

 

 

Строителството на Axis Towers се очаква да приключи през декември.

 

 

Кадри от камера на живо