Facebook

Тесни профили за стилни решения14.10.2011 / 14:47 - citybuild.bg

Стоманените прозорци притежават високи статични качества и затова са особено подходящи при големи натоварвания и високи изисквания за сигурност.

 

Превъзходните статични качества на стоманата като материал позволяват перфектното изграждане на голямоформатни прозоречни конструкции, при това с доста филигранни ширини на профила. Дори при реставрация на стари сгради стоманените прозорци на Jansen, предлагани от Алукьонигщал /ALUKÖNIGSTAHL/, изпълняват изискванията за визия и дизайн.

Предимства: висока статична товароносимост, малки строителни дълбочини и филигранни видими ширини на профила, възможност за широкоформатни, многокрили прозоречни конструкции, обхватна програма за обкови аксесоари, многообразие от елементи и видове отваряне, топлоизолирани и неизолирани серии, варианти на сериите за всички димо- и пожарозащитни класове, възможност за изпълнение на взломозащитни и куршумозащитни варианти, гъвкави възможности за интегриране на Schüco системи, иновативна техника.

Със системите Janisol® и Economy® ALUKÖNIGSTAHL предлага различни варианти на стоманени прозорци за разнообразни външни и вътрешни изпълнения. Малкият дял на рамката и големият дял на стъклото изпълняват важни архитектонични изисквания, що се отнася до визуалната елегантност и прозрачност на сградата.


(JANSEN Economy 50)

JANSEN Economy 50 - елегантната линия на стоманената прозоречна система Economy 50 (строителна ширина 50 мм) поставя ясни акценти. Тя е неизолирана и позволява изпълнението на всички видове отваряне. Това гарантира голяма гъвкавост при архитектоничното и дизайнерското планиране.

JANSEN Janisol - с топлоизолираната прозоречна система Janisol® (строителна дълбочина 60 мм) студът гарантирано остава навън. При това архитектоничната и дизайнерска свобода остават неограничени. Възможни са всички видове отваряне.


(JANSEN Janisol)

Предимствата и на двете системи са: малка строителна дълбочина и филигранни видими ширини на профила, възможност за всички видове отваряне, всеобхватна гама на обкова, възможност за взломозащитно и куршумозащитно изпълнение, гъвкави възможности за вграждане чрез съвместимост на системите.

 

JANSEN Janisol INOX - топлоизолирана система от неръждаема стомана за прозорци и неотваряеми елементи. Тя създава елегантна визия и отговаря на завишените естетически изисквания за еднокрили и двукрили прозоречни конструкции. Възможни са всички видове отваряния.

Предимства на системата: ниски строителни височини: основен профил 60 мм, профил крило 64 мм, богат набор от профили и стъклодържатели за гъвкави варианти на изпълнение, устойчива на окисляване наръждаема стомана, варианти за обработване на повърхостта: сурова или шлифована, възможности за изпълнение като взломо- и куршумозащитни конструкции, богат асортимент от обков, добра топлоизолация.Профилите на системата Janisol® Edelstahl са напълно идентични с профилите на прозорците Janisol®. По този начин се осигурява гъвкава възможност за комбиниране. Могат да се постигнат специални визуални акценти чрез обработка на повърхността на профила. Устойчивите на окисляване неръждаеми профили се използват най-често в близост до големи водоеми, индустриални зони и натоварени пътни възли, както и в областта на хигиенизирането.