Facebook

Две от най-съвременните системи на Reynaers получиха сертификат Passive House31.03.2014 / 14:29 - citybuild.bg

Със сертификата за системата за врати CS 104 и системата за окачена фасада CW 50-HI фирмата увеличи портфолиото си от енергийно ефективни алуминиеви решения.

 

Двата сертификата повишават допълнително доверието към Reynaers, която има солидна репутация като разработчик на алуминиеви системи за енергийно ефективни сгради. Тези постижения не бива да се разглеждат изолирано, а по-скоро като продължение на пътя на компанията към все по-устойчиви решения за строителната индустрия.

 

Сертифицирането на системата за врати CS 104 с изолационен панел беше наградена от реномирания Passive House институт със седалище в Дармщат, Германия. Системата премина всички изчисления и серия от тестове, преди да стане първата алуминиева врата с такова удостоверение.

 

CS 104 постига изолация със стойност 0,80 W/m² K. Въздухопроводимостта достига клас 4, докато изискването на сертификата за пасивна къща е клас 3.

 

Сертификатът за пасивна къща изисква топлоизолационна стойност от макс. 0,7 W/m²K с използване на стъкло с Ug 0,7 W/m² K и панел с Up от 0,25 W/m² K. Системата на  Reynaers за окачена фасада CW 50-HI постигна цялостна изолация на стойност 0,66 W/m² K.

 

С пускането на пазара на CS 104 Reynaers вече постига ненадминати стойности за изолация за алуминиеви системи в строителната индустрия. Тази концепция за добра енергийна ефективност, съчетана с оптимални естетични приложения, предлага на архитектите свободата да изразят творческия си потенциал и да се доближат до принципите на пасивната къща. Аспектът на устойчивост се допълва от ниски разходи за поддръжка, липса на корозия и почти 100% рециклируемост.

 

Reynaers вече постигна признание за усилията си в тази област, когато получи реномираните Swiss Minergie® сертификати за няколко от своите продукти:

 

- CP 155-LS/HI - високо изолирани плъзгащи се врати с Uw стойности от 1,0 W/m² K. Без загуба на добрите плъзгащи функции, големите стъклени повърхности се съчетават със здрави рамки, което позволява да се работи с иновативните, енергийно ефективни и с устойчив дизайн системи

 

 

- CS 77-HI за изграждане на прозорци с висока топлоизолация, с оптимална комбинация от безопасност и комфорт

 

- CS 86-HV със скрит вариант на отдушник на системата за мулти-камера за прозорци и врати, която постига Uw = 1,0 W/m² K

 

- CS 86-HI (високо изолационен вариант), която използва тройни стъклопакети, получи Minergie-P® сертификат с Uw=0,75 W/m² K. Системата съчетава дизайн, енергийна ефективност и стандарти за безопасност, за да отговори на новите технически изисквания и тенденции за сградата

 

Това развитие на системите на Reynaers е в рамките на глобалната бизнес стратегия и инвестиции в устойчиви нискоенергийни решения. Тези технологии ще стават все по-важни за сектора на строителството, както Reynaers - водеща компания в индустрията, също върви към идеала за почти нулевоенергийни сгради в Европа до 2020 година.

 

Ерик Раскер, мениджър по технологичното развитие на Reynaers, обяснява философията на компанията по отношение на устойчивостта: "Повече от 40% от използваната в рамките на Европейския съюз енергия отива за отопление, охлаждане, осветление и управление на сградите. Ние от Reynaers сме в уникалната позиция да намаляваме въздействието на нови и съществуващи сгради върху околната среда. Нашите решения за прозорци и врати осигуряват изключителна изолация. А последните два сертификата са допълнително доказателство за нашата визия и ангажираност за един по-зелен свят."

 

 

Повече информация:

www.reynaers.com

www.passiv.de

www.ift-rosenheim.de

www.minergie.ch