Facebook

Симпозиум "Алуминий и стъкло" ще се проведе в Сандански05.09.2012 / 13:43 - citybuild.bg

Седмият Международен симпозиум е организиран от ЕТЕМ България в партньорство с DORMA България и AGC България.

 

Той ще се проведе от 14 до 16 септември в Интерхотел Сандански.

 

 

По темата Fast vision forward тази година ще говорят арх. Абдулмаджид Каранух и арх. Янко Апостолов. Те ще представят едни от най-значимите си проекти и ще запознаят аудиторията с новите решения, използвани при изграждането на фасадни конструкции.

 

Арх. Абдулмаджид Каранух е партньор и член на отдел R&D в Лондонския офис на архитектурно бюро Aedas. Той се фокусира във високофункционалното проектиране със специален акцент върху формата, поддържащата структура, обвивката на сградата и връзката между основните елементи и функции на сградата. Участвал е в изграждането на значими обекти в Средния Изток, изучавайки принципите на ислямската архитектура и многообразните й стилове. По-късно се премества в Европа, където дава своя принос в проектирането на различни сгради, където работи с водещи имена като Сантяго Калатрава, Ричард Роджерс, Аруп и много други.

 

Арх. Янко Апостолов е директор на Янко Апостолов Архитекти с офиси в София и Ню Йорк. В момента г-н Апостолов работи върху сградата на Националния Музеен Комплекс в София, който той спечели в конкурс в съвместно участие с Ню Йоркската фирма Museoplan през 2010.

 

Новите си продукти и концепции ще представят в презентациите си и организаторите на симпозиума Венета Новакова - R&D Директор на ЕTEM Груп, Иван Зайков- управител на AGC България и Христо Щерев - управител на DORMA България.

 

В рамките на събитието ще се проведат турнир по петанк, тенис турнир, тестдрайв на AUDI и дегустация на новите вина на винарна Todoroff.