Facebook

Сертифицирани системи Schüco за остъкляване на пасивни сгради13.08.2015 / 16:41 - citybuild.bg

Те целят определено ниско равнище на енергопотребление и фирмата предлага няколко решения за това.

 

Пасивните сгради съчетават несравним комфорт с много ниско потребление на енергия. Качественият проект и точното изпълнение, заедно с висококачествените прозорци, високото равнище на изолация и вентилация с рекуперация на топлината, са ключовите елементи, които отличават строителството на пасивни сгради. 

 

За всички, които са избрали да използват пластмасови прозорци за своята пасивна къща, Schüco предлага Schüco Corona AluInsideС тази седемкамерна профилна система се постига много висок коефициент на топлоизолация, недостижим до този момент без допълнителни мерки. Патентованата съставна технология: алуминий - пластмаса (в сравнение с конвенционалните профил) значително укрепва конструкцията на пластмасовия профил, като по този начин може да бъде избегната стоманената армировка. Отстраняването на този мост за преминаване на топлина повишава значително изолационните стойности на профилите.

 

При ползването на енергооптимизираните прозорци Schüco Corona AluInside енергийната нужда се намалява с до 33%. В една еднофамилна къща може да се спести до 1.441 литра гориво за отопление на година. Едновременно с това се спестява на околната среда около 4.546 кг въглероден двуокис на година.

 

Освен с иновативната си профилна технология, енергоспестяващият прозорец Schüco Corona AluInside ви предлага предимства като висока шумоизолация и устойчивост на атмосферни влияния, благодарение на наличието на три независими уплътнителни камери. Отличните стойности на топлоизолация правят енергооптимизирания прозорец изключителен. Той допринася за чувството на уют, като не позволява понижаването на температурата от външната страна на рамката при настъпване на зимата да бъде усетено в помещението. По този начин значително се намалява появата на влага и конденз.

 

Специално внимание се отделя на сигурността: енергооптимизирания прозорец Schüco Corona AluInside предлага висока устойчивост на материала и строителна дълбочина от 82 mm с вграден обков. Въпреки отличните топлоизолационни качества, профилът остава елегантен и тънък и позволява навлизането на светлина в помещението.

 

Сигурността е една от основните потребности на всеки човек. Особено в дом си той трябва да се чувства абсолютно сигурен. С усъвършенстваната техника на енергооптимизираните прозорци Corona AluInside се затрудняват крадците и влизането с взлом. Увеличението на строителната дълбочина и модерения и сигурен стоманен обков правят залостването на прозореца ви възможно най-добро. Самостоятелно, без допълнителни укрепвания (усилвания) прозорецът Schüco Corona AluInside достига до защитен клас 2 (RC2).

 

 

За тези, които се нуждаят от сертифицирана за пасивни сгради система за алуминиеви прозорци, Schüco предлага AWS 90.SI+. Системата отговаря на нормите за пасивни сгради и свързва предимствата на материала алуминий с бъдещата топлоизолация за устойчива архитектура. Заедно с това прозорците SchücoAWS90.SI+ отговарят на високите изисквания за топлоизолация, на които до сега са отговаряли само пластмасовите и дървените прозорци. Те предлагат високи топлоизолационни стойности Uf≤1,0 W/m2K при 90 мм строителна дълбочина (видима ширина 117 мм). Uw=0,8 W/m2K ( Ug=0,6 W/m2K и пластмасов дистанционер). Комбинирана със скрития обков Avan Tec, системата може да реализира големи формати до 160 кг, а чрез комбинация с мехатронен обков Schüco Tip Tronic допълнително в сградата се отваря потенциал за енергоспестяване. В комбинация със скрития обков AvanTecSimplySmart могат да бъдат реализирани прозорци с тегло до 200 кг.

 

 

SchücoAWS 112.IC (InsulationCoverе сертифицирана за пасивно строителство система и съчетава предимствата на алуминиевите прозорци, а именно стабилност, многобройни възможности за боядисване на повърхността, устойчивост и дълъг живот с една изключителна топлоизолация, като с това създава нов стандарт за алуминиеви прозорци на пазара. Системата реализира коефициент на топлоизолация Uf≤0,8 W/(m2K) при 120 мм видима ширина на профила, отговарящ на стандарта за пасивни къщи, Uw≤0,75 W/(m2K) с троен стъклопакет и Ug=0,6 W/(m2K) и пластмасов дистанционер. Прозорецът постига оптимална топлоизолация благодарение на допълнителната изолационна външна рамка със закрепване, която не образува топлинни мостове.

 

SchücoAWS 112.IC е с нов дизайн на крилото на база на дизайна на блок системите, който спомага за реализиране на тънки видими ширини в комбинация с големи светли области. Тази система бива допълнена от високо топлоизолираната алуминиева система за врати SchücoADS 112.IC (InsulationCover), която поставя нови стандарти за алуминиеви врати на пазара в сферата на енергийната ефективност. Тези две системи правят оптимална енергийна комбинация, която се интегрира хармонично в пасивните къщи. Системата реализира коефициент на топлоизолация Uf≤1,0 W/(m2K) при 90 мм строителна дълбочина, отговарящ на стандарта за пасивни къщи, Ud≤0,74 W/(m2K). Височината на крилото има възможност да е до 2.500 мм, а ширината до 1.400 мм, при тегло на крилото до 160 кг.

 

 

 

Прозорецът Schüco AWS 120 CC.SI и интегрираната в него слънцезащита Schüco CCB са единна система за енергийно ефективни системни решения: системата предлага топлоизолация, отговаряща на изискванията за пасивни сгради и независима от климатичните условия слънцезащита. Тя отговаря и на високите предизвикателства от страна на дизайна със своите тънки и ненатрапващи се ламели на жалузите. Жалузите се поставят с бърза и лесна монтажна система. Съществува опция за вграждане в прозореца на вентилационна система Schüco и обков Schüco Tip Tronic.

 

 

 

Фасадната конструкция на Schüco, която е сертифицирана за пасивни сгради, е SchücoFW50+.SIПри нея положителните качества отново са отличната топлоизолация, разнообразните възможности за дизайн, възможността за комбинация с всички видове системи за прозорци и врати Schüco AWS, високата шумоизолация и лесния и бърз монтаж.

 

Новата разработка на алуминиевите пфостен-ригел конструкции FW 50+ и FW 60+ вариант „.SI"  (супер изолация) се характеризира с нов вид изолационна концепция, която редуцира до минимум енергийните загуби, благодарение на иновативни материали. Фасадната система достига стойности на топлоизолация до 0,78 W(m2K), при отчетено влияние на винтовете и дебелина на стъклопакета от 82mm.

 

Системата се сертифицира при спазването на критерия за комфорт при пасивните къщи и постига топлоизолация от Ucw ≤ 0,80W/(m2K), която отговаря на стандарта за пасивните къщи. Тази стойност е определена и сертифицирана от Института за пасивни къщи спрямо новите критерии за сертифициране на фасадни системи при използване на трикамерен изолационен стъклопакет (Ug = 0,70 W/(m2K), при размер на фасадата от 1,20 м х 2,50 м. За първи път са взети под внимание освен влиянието на винтовете, така и влиянието на стъклодържача.

 

 

Фасадните системи Schüco AOC 50 ST.SI и Schüco AOC 60 ST.SI са разработени за остъклявания върху стоманена конструкция. Те са сертифицирани от Института за пасивни къщи в Дармщад за вертикални фасади и покривни конструкции с най-добри стойности на топлоизолация, както и с най-малка дебелина на стъклото само 46 мм за вертикални фасади и 52 мм за стъклени покривни конструкции - стойности,  които в момента са най-добрите на пазара. Използван е нов принцип на изолация за най-добра топлоизолация с патентовано водене на винта. Има възможност за реализиране на тегло на стъклопакета до 1.080 кг.

 

 

Фасадните системи Schüco AOC 50 TI.SI и Schüco AOC 60 TI.SI са разработени за остъклявания върху дървена конструкция. Те също са сертифицирани от Института за пасивни къщи с най-добри стойности на топлоизолация, както и с най-малка дебелина на стъклото - само 40 мм за вертикални фасади и 48 мм за стъклени покривни конструкции. Има възможност за реализиране на тегло на стъклопакета до 730 кг. С тези системи може да бъдат реализирани покривни конструкции с наклон от 2° до  7°.

 

 

Прозорците на пасивната сграда са абсолютно необходими както от гледна точка на ефективността, така и на комфорта. Благодарение на незначителните енергийни загуби през прозорците, разходите за отопление и охлаждане се намаляват. Тези прозорци също така значително подобряват комфорта, като поддържат стайна температура по своите вътрешни повърхности. Поради тези факти инвестицията в качествени прозорци за пасивна сграда напълно оправдава вложените средства.