Facebook

Серия димоотвеждащи люкове SE на „Рейнарс Алуминиум”20.03.2012 / 11:45 - citybuild.bg

Част от продуктовата гама на фирмата е едно от най-завършените в бранша решения за естествено извеждане на дима и топлината в случай на пожар.

 

 

С цел да доразвие продуктите си, „Рейнарс" се сработи с D+H Mechatronic AG - един от пазарните лидери в производството и дистрибуцията на сертифицирани аксесоари за вентилация. Така бе разработена серията SE, едно от най-завършените в индустрията решения за вентилиране на естествен дим и излишна топлина (NSHEV според EN 12101-2). Решението е съвместимо с повечето прозорци и фасадни системи на „Рейнарс".

 

При пожар натрупаните в сградата дим и топлина са най-опасни за хората. В допълнение, нагорещеният въздух има свойството да се издига бързо, което води до по-висок риск от срутване и големи щети.  

 

Схема 1 - без димоотвеждащи люкове SE. Схема 2 - с димоотвеждащи люкове SE.

 

Димоотвеждащите люкове на „Рейнарс" са снабдени с автоматичен детектор за контрол на концентрацията на дима в помещенията, както и с електромеханично задвижване. При сработването на системата люковете автоматично се отварят, позволявайки на топлината и дима да бъдат изведени възможно най-бързо от помещенията.

 

 

Димоотвеждащите люкове могат да се затварят автоматично при случаи на буря, силен вятър, интензивен валеж. Могат да се интегрират в цялостна пожароизвестителна система. Люковете служат и за естествена вентилация на въздуха в сградата. Подходящи са както за частни домове и офис сгради, така и за производствени и индустриални помещения.