Facebook

Schuco Living: Живей в хармония08.05.2018 / 15:20 - CityBuild.bg

ALUKÖNIGSTAHL представя най-новите пластмасови системи от серията.

 

 

Schüco LivIng е иновативна 7-камерна пластмасова система за прозорци с отлични топлоизолационни стойности  Ufот 1,0 W/(m2K) и съответно 0,96 W/(m2K) и тънки видими ширини от 120 мм, която може да бъде произведена както с външно, така и със средно уплътнение с един и същи профил. Във варианта със средно уплътнение системата отговаря на изискванията на института IFT в Розенхайм за пасивно строителство. Според цвета на повърхността, има четири възможности за цвят на основния профил: бяло, кремаво, тъмно сиво и карамел в комбинация с сребристо сиви или черни уплътнения.

 

Пластмасовата прозоречна система в комбинация с иновативната EPDM - уплътнителна технология и шумоизолиращ стъклопакет, достига отлична шумоизолация до 47dB. С помощта на моторизираната вентилационна система Schüco Vento Therm прозорците Schüco LivIng доставят чист въздух в затворено положение, без да е необходимо проветрение. По този начин полените, алергените, дребните насекоми и шума от околната среда не достигат до помещението.

 

Системата допринася и за Вашата сигурност с високия си клас на защита и увеличена строителна дълбочина до 82 mm. Модерната техника на обкова със сигурни точки на заключване и стоманената армировка правят невъзможно разбиването на прозореца.

 

Енергийната ефективност на Schüco LivIng може да бъде повишена според нуждите на потребителя със стъклопакети с дебелина от 24 mm до 52 mm. Двойното или съответно тройното уплътнение се грижат за оптималната защита срещу вятър, дъжд и шум. Тънката видима ширина допринася за максимален достъп на светлината в помещението и доставяне на оптимално количество слънчева енергия.

 

Дизайнът на крилото Classic отговаря на изискванията за модерна архитектура. Системата се характеризира и с цветово многообразие от над 170 универсални цветове и дървесни декори, както и палитрата от металическите цветове Schüco Automotive Finish. Дизайнът на дръжките отговоря на високите изисквания за визия и функционалност и са изработени от дълготрайни материали.

 

 

Schüco LivIng AluInside

 

 

Системата Schüco LivIng AluInside е 7-камерна пластмасова конструкция с три изолационни нива и патентована алуминиева технология за връзка. С тази високо топлоизолирана система могат при малки видими ширини да бъдат реализирани висококачествени прозорци за пасивни къщи. Системата се характеризира със средно уплътнение за по-добра изолация, интегрирани алуминиеви изолатори, конструкция на касата без стомана и пяна. Профилът е напълно рециклируем и всички негови компоненти са идентични на компонентите от системата SchücoLivIng.

 

Системата е с тънки видими ширини от 120 мм, с геометрия на крило и каса в разместена равнина и геометрия на крилото Classic. Налично е интегрирано алуминиево усилване за високи статични изисквания. Благодарение на оптимизираната геометрия е възможно залепване на стъклопакета към крилото, чрез което може да се увеличат размерите и теглото на крилото и да се достигне до клас на защита RC 2. Системата е сертифицирана от института за пасивни къщи във варианта с изолация, без фалцов профил.

 

Schüco LivIng Slide

 

 

Schüco LivIng Slide е иновативна плъзгаща се система с отваряне от вида „повдигане и плъзгане", с основна строителна дълбочина на крилото от 82 мм за отлична топлоизолация, остъкление до 52 мм и строителна дълбочина на касата от 194 мм. Възможност за изпълнение при саниране и ремонти. Средни Uf стойности от 1,3 W/(m2K) и Uw стойности до 0,9 W/(m2K). Бърза и лесна изработка в цеха. Непрекъсната повърхност при свързване на профилите, без видима разлика в цветовете. Възможни са всички обичайни видове отваряне. Системата се характеризира с клас на сигурност RC 2, възможност за изпълнение с алуминиева капачка, както и за Soft-Close, Soft-Handle илиSoft-Lift.

 

Повече информация за най-новите пластмасови продукти на Schüco може да получите отALUKÖNIGSTAHL.