Facebook

Reynaers стартира Building Information Modelling (BIM) Libraries13.05.2014 / 15:00 - citybuild.bg

Това е най-новият принос на компанията за оптимизиране на сътрудничеството между различните участници в строителния процес.

 

През годините Reynaers Aluminium е създала солидна репутация като доставчик не само на надеждни и иновативни технологични системи, но също и на решения, необходими за оптималното им изпълнение. Развитието на BIM Libraries е още една стъпка, която ще помогне на различните партньори в създаването на проекти да работят заедно по-ефективно.

 

 

BIM libraries на Reynaers включват широк спектър от прозорци, врати, плъзгащи се врати и плъзгащи се/сгъваеми решения за врати. Общо над 130 модела са на разположение за следните Reynaers системи: ES 50, CS 59, CS 68, CS 77, CS 86 - HI, CS 104 и CP 130.

 

За да се гарантира спазването на различните методи за изграждане на прозорци и врати в различни страни, BIM libraries на Reynaers са предназначени за три доминиращи в различните европейски страни видове строителни връзки в Autodesk® Revit формат.

 

BIM libraries могат да бъдат изтеглени чрез уебсайта на Reynaers безплатно и се предлагат под формата на Zip файлове, които включват всички възможни конфигурации на системите.

 

BIM Libraries предоставят цялата налична информация за проектирането, изграждането, експлоатацията и управлението на сградата през целия й жизнен цикъл. BIM предлага обширно портфолио от решения за проектиране, визуализация, симулация и сътрудничество. Моделът съдържа информация като данни за продукта, поддръжка и ръководства за експлоатация, гаранционни данни, уеб линкове и т.н. Потенциалът за сътрудничество се крие във факта, че всички участващи заинтересовани страни (собственици, архитекти, проектанти, инженери, строители, производители и т.н.) имат визуален достъп до едни и същи данни едновременно. Всички те могат да работят с една и съща информация и да виждат това, което всеки участник допринася в реално време. BIM съчетава дизайн, характеристики, строителство, монтаж, количествени сметки и бюджет - всичко в едно във видим 3D модел.

 

Повече подробности - тук.