Facebook

Reynaers представи новости към продуктова си гама на BAU 201330.01.2013 / 12:26 - citybuild.bg

Водещият европейски доставчик на иновативни и устойчиви архитектурни решения избра панаира в Мюнхен, за да покаже нововъведения за повишен комфорт и енергийна ефективност.

 

С последните си иновации за по-големи, по-прозрачни врати, дограми и фасади, които са модерни, елегантни и с повишени нива на безопасност и сигурност, Reynaers носи свеж нов облик на градската среда.

 

Уникална прозрачност

 

Чудесната нова система "Hi-Finity" за плъзгащи се врати с ултра тънък дизайн на видимия алуминий позволява външната среда да се влее във вътрешността на помещението по един съвсем естествен начин. Иновативният дизайн дава възможност за монтаж на големи стъклени пана с тегло до 500 килограма.

 
Системата предлага възможност за плъзгане на двойна и тройна релса, като ролките се плъзгат по стоманена шина. Като опция е вариантът за автоматизирано управление и задвижване чрез електромотор.


В допълнение, Hi-Finity предлага противовзломна система за защита на дома или офиса, която е успешно тествана и сертифицирана съгласно най-строгите европейски норми.

 

Дръжката на плъзгането (във варианта с ръчно задвижване) се отличава с привлекателен, елегантен и изчистен дизайн, който би добавил естетическа стойност за всяка модерна сграда.

 

Идеята за минималистичния дизайн

 

По време на изложението BAU 2013 от 14 до 19 януари в Мюнхен Reynaers представи на посетителите нова серия дръжки, привличащи вниманието със свежия си дизайн и функционалност. Името на серията е PURITY и съчетава качествата на ново поколение неръждаем материал с превъзходния дизайн на италианския дизайнер Лео Де Карло, който преди това е работил в ателиетата на Philippe Starck.

 

Дръжките са на разположение в три стандартни цвята и шест по поръчка. Произведени са от Pura TM, нов материал с изключителни качества, в съответствие с иновативната BIOV TM (Bioecologic Ion Overlay) технология. Материалът е нетоксичен вариант на неръждаема стомана.

 

Комбинацията от този нов материал и неговата повърхностна обработка прави дръжките неподатливи на корозия, противоалергични, анти-бактериални (по избор) и 100% рециклируеми. Също така е много лесно да се почистват с чисти природни ресурси, като вода например.

 

Ерик Раскер, мениджър научно-развойна дейност в Reynaers, сподели: „Като лидери в много направления в областта на устойчивите алуминиеви архитектурни решения, за нас е важно да участваме в това престижно събитие. Ние имаме разнообразна продуктова гама, която непрекъснато обновяваме и изложението BAU München е възможно най-добрия случай да демонстрираме точно това."

 

 

 

 

Reynaers Aluminium е водещ европейски доставчик на иновативни и устойчиви архитектурни решения от алуминий. Те включват широка гама от системи за прозорци и врати, окачени фасади, плъзгащи системи, слънцезащити, зимни градини и т.н. Основана през 1965 г. и със седалище в Duffel (Белгия), Reynaers Aluminium разполага с офиси в над 30 страни по света и оперира на пазарите на общо около 70 държави.


За повече информация: www.reynaers.com