Facebook

Reynaers осигури продукти за една от най-високите сгради в Москва15.03.2016 / 09:30 - citybuild.bg

Прозорци CS 77 и окачена фасада CW 50-SL са включени във впечатляващия комплекс „Оружейный”.

 

28-етажната нова търговска и офис сграда в центъра на града е по проект на архитектите от Моспроект - 2. В началото железобетонната конструкция предизвикала противоречиви отзиви заради височината си, но когато сградата придобила своите окончателни очертания миналата година и стъклените плоскости и вертикални елементи станали видими, то вече било ясно, че „Оружейный" не е нито ретро имитация, нито ултра съвременен манифест. Комплексът станал своеобразна "алтернативна история" на московската архитектура.

 

 

 

"Опитахме се да съхраним традициите и в същото време да придадем на обекта съвременен вид", казва архитектът Михаил Плеханов. Екипът използвал два типа материали: за трите ниски етажа това са камък и гранит, а за по-високите етажи - алуминиева облицовка.

 

 

 

Компанията Reynaers участва в строителството на напълно остъклената фасада и Плеханов остава много доволен от това сътрудничество. "Това е трудоемка работа заради сложната форма на пилоните, а металът повтаря тези форми даже там, където има деление на каменната облицовка по дължина, височина и ширина. Всеки пилон има и външна част в стил арт деко, която свети", казва Плеханов.

 

В комплекса са използвани прозорци CS 77 и окачена фасада CW 50-SL на Reynaers Aluminium:

 

 

Сградата има огромно значение за градския ландшафт на Москва. Тя напълно съответства на традиционния облик на града от гледна точка на масивност и монументалност. Комплексът почти няма хоризонтални компоненти, което засилва усещането за височина и визуално намалява неговата маса и обем.