Facebook

Reynaers допринася за енергийната ефективност в пасивни сгради05.11.2014 / 11:27 - citybuild.bg

Показваме ви първата такава сграда в Централна Африка, както и една от първите сертифицирани по стандарта в Ирландия.

 

Модерната сграда на белгийското посолство в Киншаса (Конго), която трябва да бъде завършена през пролетта на 2016 година, е първата пасивна сграда в тропически климат. Тя ще получи сертификат BREEAM с рейтинг "Отличен". Сградата е на пет етажа с голям открит покрив с тераса и с 5200 кв. м офис площи.

 

 

В новото белгийско посолство са вложени системите на Reynaers CS 59 Pa, CS 77-BP и CW 50.

 

 

 

CS 59 Pa е идеалната система за външни приложения в топъл климат, но може да се използва и за разделяне на вътрешни офисни пространства.

 

 

CS 77-BP (Bullet Proof) е брониран вариант на прозорците CS 77. Допълнителна камера е поставена на външната повърхност на профилите, които се пълнят с 1-2 стоманени ленти, в зависимост от приложението.

 

 

CW 50 е окачена фасада и покривна система, която предлага неограничена творческа свобода и позволява максимално навлизане на светлина в сградата. Системата предлага различни индивидуални стилове с различни външни изяви. Широката гама предлага технически решения за различните изисквания за ефективност на фасадата като огнеупорни и високо изолационни решения.

 

 

Архитекти на сградата на новото белгийско посолство са A2M architecten, Brussels (BE) и JLP Concept, изпълнители - Willemen и Mechelen (BE). Клиент/инвеститор е Министерството на външните работи на Белгия.

 

 

 

 

 

 

Във втората сграда, една от първите сертифицирани като пасивни в Ирландия, е използвана топлоизолираната плъзгаща се система за врати на Reynaers - CP 155-LS/HI. Частната резиденция в Мийт, Морнингтън, е енергийно ефективна, независимо от използването на големи площи от стъкло. Това дава възможност за максимална гледка, без компромис с топлинната ефективност.

 

Сградата частна собственост е проектирана от Peter Legge Associates, а главен изпълнител е Gem Construction. Впечатляваща особеност е дървеният обем на горната част на етажа в комбинация със стъкло. Кухнята се помещава в ъгъл със стъкло от пода до тавана и осигурява оптимална светлина и гледка.

 

 

CP 155 на Reynaers е топлоизолирана плъзгаща се система с тегло до 400 кг и височина до 3 метра. Изисканата концепция изпълнява най-високите очаквания на потребителя: оптимално качество, висока изолация и лекота на работа. Новата и подобрена CP 155 може да се прилага за всички варианти на системата за постигане на още по-добри стойности на изолация. Системата се предлага с нисък праг, който създава перфектна приемственост между открити и закрити пространства и подобрява достъпа до сградата. Новата CP 155 има Slim Line средна част за по-тънък външен вид. Автоматично отваряне за максимално удобство също е на разположение.

 

 

 

 

Прочетете още интересна информация в Report 15 на Reynaers.