Facebook

Първият еко туристически комплекс в Румъния е с продукти на Reynaers05.09.2018 / 14:27 - CityBuild.bg

Системата от тройни стъкла CS 86-HI напълно се вписва в идеята за комфорта и принципа за устойчивост.

 

Еко туристическият комплекс в Румъния Valley 21 е в хармония с ландшафта. Водата идва директно от изворите, светлината - от слънчевите панели, а отоплението е от възобновяеми източници. Освен това вилите ще разполагат с камини и зелени покриви. Те се изграждат с висококачествени екологични материали, комфортни са и предлагат домашни удобства. Над 60 къщи ще бъдат построени на 68 хектара земя чрез публично-частно партньорство до 2020 г.

 

Италианските архитекти Лука Форнароли и Джулия Валентини, които си сътрудничат със Stijlgroep Architects от Ротердам, са проектирали четири типа вили, вдъхновени от традиционна къща в Музея на селото в Букурещ, както и от овчарските постройки в района. Вилите следват естествената линия на земята.

 

 

Solis HouseI е на две нива. Приземният етаж е интегриран в естествените склонове, а горният обем е като телескоп, който улавя най-добрия изглед. Връзката с традицията съжителства с модерното усещане на вътрешното пространство, подчертано от широките стъклени отвори, оформени от Concept System 86 'High Insulating' на Reynaers Aluminium, която е с висока енергийна ефективност, безопасност и стабилност.

 

 

 

 

Проектът Valley 21 е сертифициран от Румънския съвет за зелени сгради чрез програмата Green Homes.