Facebook

Приключи традиционното ЕТЕМ ROADSHOW27.09.2013 / 14:41 - citybuild.bg

В София презентацията-коктейл се състоя на 24 септември в Гранд Хотел София.

 

 

И тази година ЕТЕМ не пропусна да посети своите клиенти из страната, провеждайки ежегодното си ETEM ROADSHOW. За разлика от минали години, когато събитието протичаше през месец юни, тази година то се проведе през септемри.

 

 

На представянето в столицата презентации направиха Мариян Кирилов - мениджър за България на NEOKEM, Иван Златанов, продуктов мениджър „Индустриални профили" в ЕТЕМ, Тодор Фиданов, продуктов мениджър „Архитектурни системи" в ЕТЕМ, и Ивайло Тодоров, продуктов мениджър „PVC системи" в ЕТЕМ.

 

Спиридон Катоподис, търговски директор на ЕТЕМ Груп, откри събитието

 

Николаос Влахакис, изпълнителен директор на NEOKEM, каза, че EТЕМ предлага продукти с конкурентни предимства и едно от основните е сертификата, който имат. Това гарантира високо качество на крайния продукт, каза Влахакис, и допълни, че последните години ЕТЕМ инвестира много средства, за да има съвременно бояджийно. Нуждите на клиентите са основно три - достъпен, практичен и надежден продукт. Убедени сме, че ЕТЕМ предлага продукти, които отговарят на тези изисквания и може да вярвате, че получавате надежден модерен продукт, каза още Влахакис.

 

Мариян Кирилов (вляво) - мениджър за България на NEOKEM, и Николаос Влахакис, изпълнителен директор на NEOKEM

 

Мариян Кирилов - мениджър за България на NEOKEM, направи кратка презентация за фирмата и за праховите покрития като цяло. Той подчерта, че NEOKEM е създадена през 1972 година, а от 1987-ма произвежда прахови покрития, като в момента е единствената в Гърция и на Балканите, която произвежда тези продукти. Имаме 15 годишно сътрудничество с ЕТЕМ в тази област, каза Кирилов, и добър пример за това са интегрираните решения.

 

 

Наблягаме на търсенето на надеждни, достъпни и практични решения, отговарящи на високи стандарти, които да покрият критериите за екологичност, ефективност и естетика, каза Кирилов. Относно интегрираните решения - клиентът получава готов продукт, който отговаря на тези високи изисквания. Заедно с ЕТЕМ предлагаме комбинация от алуминиев профил и полимерно прахово покритие. Това гарантира здравина на конструкцията и устойчивост на външни влияния, каза Кирилов. NEOKEM предлага и богата гама от цветове.

 

 

Според мениджъра за България на NEOKEM, един от най-важните тестове за продуктите е устойчивостта на външни влияния, като тестовете за изкуствено създадени условия показват след 1000 часа запазване на гланца до 50%, ако продуктът е клас 1, и до 90%, ако е клас 2 (като запазва и цвета си). Тестът в реални условия (във Флорида) показва: за клас 1 след 12 месеца се запазва 50% от гланца, а за клас 2 - за 36 месеца.

 

Кирилов представи още серия клас 2 Prisma, разработена с архитекти и дизайнери - иновативна, с висока устойчивост и естетична. Продуктите от серията са екологични и с тях се работи лесно. Те са произведени по специална технология, която гарантира еднакъв метален ефект по целия профил. Имат качествена покривност и добре проникват в трудните детайли на профила, отличават се с еднаквост на партидите и са лесни за почистване.  

 

 

Иван Златанов, продуктов мениджър „Индустриални профили" в ЕТЕМ, подчерта предимствата на алуминия. Той отбеляза, че за четири години се очаква техният производствен капацитет да скочи почти два пъти и това - посредством инсталирането на два екструдера от най-висок клас. Единият вече е факт, каза той, а другият ще стартира догодина, когато капацитетът трябва да достигне 30-32 хиляди тона.

 

 

 

Златанов съобщи още, че новият каталог за индустриални профили ще даде на клиентите пълна информация за сплавите, с които работи ЕТЕМ, за техните характеристики и за услугите, които фирмата предлага.

 

 

Тодор Фиданов, продуктов мениджър „Архитектурни системи" в ЕТЕМ, започна с припомняне на разработената специално за Кепитъл форт система - Е-99.

 

 

Фиданов подчерта, че тя е в пълно съответствие с изискванията на клиента, който на този етап е много доволен от визията на сградата.

 

 

Е-99 е лесно приложима система с готови, остъклени модули, а скоростта на монтажа е увеличена до 75 процента. С нея се постига нестандартна визия на сградата със заоблени форми и интересен дизайн. След тестове тя показва коефициент на топлопреминаване 0,8 на кв.м.

 

 

В момента приключваме успешно сертифицирането на покривните клапи за утвърдената ни система Е-85. Остава да ни изпратят сертификата, каза Фиданов. Другото, което ЕТЕМ е направила за тази система, е новият централен изолатор, който позволява да се подобрят топлотехническите характеристики на фасадата с до 45%.

 

Една любима моя система е Е-75, каза Фиданов. В нея са вложени много труд, много усилия, много желание, опит и ноу хау. Системата е много добра и ние вярваме в нея, каза той, като следващата стъпка е да я направим по-достъпна, като за това водим преговори с нашите доставчици.

 

 

Друга новост от ЕТЕМ е завършената система за безфалцови врати. Тя е с всички аксесоари, с по-изчистени форми и по-големи размери на вратите. Стабилна е и добре работеща, разполага с допълнителен централен изолатор по желание.

 

 

Е-70 е уникална система като изпълнение за плъзгане с повдигане, каза Фиданов. Имаме няколко проекта с нея и клиентите и собствениците са много доволни. Тя е за тежки крила, има и вариант за стандартно остъкляване.

 

 

Е-50 е нова система за плъзгане с повдигане за крила до 150 кг. Предстои да бъде завършено ценообразуването и ценовите листи. Системата е комбинация между опита от системите Е-3000 и Е-70, като предстои да се подобри коефициентът на топлопреминаване.

 

 

Продуктовият мениджър „Архитектурни системи" в ЕТЕМ спомена и за промоцията на системите Е-40 и Е-45, чиято цел е предоставяне на възможност за енергийна ефективност.

 

 

Преди около година започнахме доста сериозно сътрудничество с немския производител на обков за врати и прозорци G-U. Вече заедно поддържаме на склад специални механизми. При тях компромиси с качеството няма, каза Фиданов.

 

 

Ивайло Тодоров, продуктов мениджър „PVC системи" в ЕТЕМ, представи няколко сгради, изпълнени с вентилируеми системи на ЕТЕМ, както и новостите при тях.

 

 

Системата Vario Glue&Hook е разработена за плоски материали, като новата част са два алуминиеви профила, които се залепват за фасадния материал.

 

 

Друга нова система от ЕТЕМ е Vario Lamellа, базирана на един алуминиев профил с видима ширина 200мм, който може да се получи в готов вариант, и който, съобразявайки се със специфичните нужди за обекта, може да бъде доставен на размер, боядисан, и с направени отвори за подвижна и неподвижна опора. Това, съпоставено с всички други възможности, които предлага ЕТЕМ, ви дава един продукт, който може да доставите до 2-3 седмици на вашите инвеститори, каза Тодоров.

 

 

Продуктовият мениджър „PVC системи" представи и продуктите от семейството на Etalbond за тази година, както и обект, на който ЕТЕМ е показала своите предимства като системен доставчик. В него са вложени няколко типа вентилируеми системи, а голяма част от прозорците са изпълнени с продукт „PVC системи" с алуминиева капачка.

 

 

 

Снимки: citybuild.bg