Facebook

Презентация от ALUKÖNIGSTAHL за съвременната адаптация на културни паметници28.11.2012 / 09:30 - citybuild.bg

Презентацията за изискванията към съвременната архитектура относно енергийната ефективност започва в 19.00 часа в НДК (етаж 5, зала 7).

 

Опазването на архитектурното наследство у нас е друга болна тема. Затова на представянето в рамките на SAW 2012 фирма Алукьонигщал ще ви запознае с възможности за реставрация на остъклените конструкции с едновременно запазване на автентичния стил на сградата.

 

Зданията в историческите части на градовете приемат все повече нови функции, а изискванията за запазване на оригиналния им облик остават. Тези сгради трябва да отговарят на допълнителни съвременни изисквания като топлинна и шумоизолация, плътност и устойчивост на изпълнението. Най-подходящ материал за изпълнение на тези критерии е стоманата - материал, който намира приложение в прозоречните системи Jansen (виж тук).

 

 

Системите Jansen се използват в публични сгради с голяма посещаемост. Широката гама обхваща възможности за изпълнение на врати, прозорци, витрини, окачени фасади и покриви. Малките сечения на стоманените профили осигуряват на архитектите големи възможности за вкарване на светлина в помещенията и за изпълнение на нестандартни конструкции, като например съставени сечения чрез специална технология за заваръчни съединения.