Facebook

Предстои втората международна конференция за фасаден инженеринг25.09.2013 / 18:09 - citybuild.bg

Конференцията, организирана от ЕТЕМ, ще се проведе на 12 октомври от 9.00 часа в Sofia Event Center в Paradise Mall. 

 

 

Партньори на събитието са фирмите Agrob Buchtal, Akzo Nobel, CCS и Elval Colour.

 

Лектори на форума са проф. Улрих Кнаак, инж. Даниел Пфанер и арх. Абдулмаджид Каранух.

 

Проф. Кнаак е преподавател по проектиране на конструкции в ТУ Delft - Холандия, а от 2009 г. е декан на катедра "Технология на строителството". Той е организатор на множество интердисциплинарни проектантски уъркшопи и симпозиуми на теми като фасади, високи и сложни сгради. Паралелно с това е преподавател по "Проектиране и конструкции" в Detmolder Schule für Architektur und Innenarchitektur at the Hochschule OWL в Германия и декан на съответния факултет от 2011 година. Автор е на много книги, статии и лекции.

 

Даниел Пфанер е партньор/изпълнителен директор, както и ръководител на отдел "Фасаден дизайн" в Bollinger + Grohman Ingenieure, Германия. Преди това е бил проектов мениджър в същата компания. Притежава докторска степен от Института по железобетонни конструкции от Ruhr университета в Бохум, Германия, и по "Строителство на сгради и съоръжения" от Техническия Университет в Дормстад.

 

Работил е за Bilfinger Berger и Philipp Holzmann AG Contracting Company. Има дългогодишен стаж като проектов мениджър и тийм лидер в Bilfinger Berger, Bollinger + Grohman. Участвал е като лектор в първата конференция по фасаден инженеринг, организирана от ЕТЕМ през 2011 година.

 

Арх. Абдулмаджид Каранух е познат на българската публика от организирания от ЕТЕМ симпозиум „Алуминий и стъкло" през 2012 година в Сандански. От тази година той е директор на отдел "Фасади" в Ramboll Group-Middle East, като запазва позицията си на партньор и член на отдел R&D в Лондонския офис на архитектурно бюро Aedas. Той се фокусира във високофункционалното проектиране със специален акцент върху формата, поддържащата структура, обвивката на сградата и връзката между основните елементи и функции на сградата. Участвал е в изграждането на значими обекти в Средния Изток, изучавайки принципите на ислямската архитектура и многообразните й стилове. По-късно се премества в Европа, където дава своя принос в проектирането на различни сгради, където работи с водещи имена като Сантяго Калатрава, Ричард Роджерс, Аруп и много други.

 

 

За първи път в България, съвместно с RAMBOLL GROUP като част от конференцията, на 10 и 11 октомври ще се проведе обучение на тема „Фасаден инженеринг- концепции, типове фасади и експлоатационни характеристики, пълен работен цикъл от избора на фасада до изпълнение на обекта", което ще се води от арх. Абдулмаджид Каранух.