Facebook

Предстои 4-та международна конференция по фасаден енженеринг на ЕТЕМ23.05.2017 / 18:00 - citybuild.bg

В нея ще участват световно известни експерти от различни индустрии, които ще дадат нова перспектива на последните тенденции и иновации в дизайна.

 

На 21 октомври за пореден път ЕТЕМ организира Международна конференция за фасаден инженеринг. На всеки две години форумът събира световно признати имена в архитектурата, които да представят последните новости във фасадния инженеринг, най-новите идеи и концепции в областта на архитектурата  и устойчивото развитие на градската среда, както и най-съвременните строителни технологии.  

 

Събитието на ЕТЕМ бързо успява да се превърне в глобален форум за професионалисти от всички точки на света. Изключително ценна е експертизата на международните лектори, които представят своята работа, концептуални и инженерни решения и предават своето връхновение и заряд на аудиторията. Същевременно конференцията дава възможност за обмяна на идеи и опит между българските и чуждестранни специалисти. 

 

През 2015 г. по време на Третата фасадна конференция ключови лектори бяха арх. Кас Остерхуис, съосновател на Oosterhuis Lénárd студио, арх. Тобиас Валисер, основател на LAVA, и инж. Торстен Хелбиг от Knnipers Helbig Advanced Engineering. Последният професионален форум събра в София повече от 400 гости от строителния бранш, архитекти и представители на институции.

 

 

Четвъртата международна конференция обещава отново да даде среща на едни от водещите имена в архитектурата и фасадния инженеринг. Организаторите са подготвили динамична програма с вдъхновяващи презентации, сесии и възможност за свободна комуникация и нетуоркинг. Тази година ще бъдат включени световно известни експерти от различни индустрии, които ще дадат нова перспектива на последните тенденции и иновации в дизайна.

 

Инж. Матю Меър, технически директор в студио DP Architects Сингапур, ще представи последните тенденции във фасадния инженеринг в контекства на устойчивото проектиране. Мейър участва в работата по изграждането на Dubai Mall, който е най-големият мол в света по обща площ и един от значимите проекти на DP Architects. Огромният търговски център от 550 000 квадратни метра е "град в града", предлагащ разнообразие от възможности за пазаруване, развлечения и отдих, а през 2013 г. е най-посещаваната туристическа дестинация в света със 75 милиона посетители.

 

 

DP Architects е архитектурно бюро, което се смята за лидер в проектирането на мега проекти с устойчива архитектура и изключително внимание към заобикалящата среда. Последните проекти на фирмата са едни от най-големите по рода си в света, като сред тях са комплекс за смесено ползване в Сингапур - Resorts World Sentosa, състоящ се от пет хотела и няколко развлекателни центъра и серия от около 30 проекта за молове на дребно в Сингапур "Orchard Road", преустроени в своеобразен "търговски коридор" с над седем милиона посетители годишно.

 

Resorts World Sentosa 

 

Своето участие в конференцията е потвърдил и фасадният инженер и архитект Стеен Андерсен от Henning Larsen Architects, който има богата техническа експертиза в стъклените сградни структури и сложните фасадни решения. Той е проектирал уникалните фасади от квази тухли на Концертна зала и конферентен център „Harpa" в Рейкявик.  

 

 

 

Архитектите от Henning Larsen са известни със своите културни и образователни проекти. Освен Концертна зала "Харпа" в Рейкявик, екипът на студиото проектира и Копенхагенската опера, както и Nordea Bank. Към момента Henning Larsen работи по нови значими културни проекти като Националния музей в Остерзунд, Швеция и Операта в Хангжоу, Китай.

 

 

Nordea Bank  


Арх. Андреа Д'Антраси ще представи своя опит от работата си в китайския архитектурен гигант MAD Architects.

 

 

Основана от китайския архитект Ма Янсон през 2004 г., MAD Architects е глобална архитектурна фирма, която развива футуристични, органични и технологично напреднали дизайни, които въплъщават съвременна интерпретация на източния афинитет към природата. Eдин от най-запомнящите се проекти на студиото е небостъргачът Absolute Tower в Мисасауа, Канада. През 2014 г. MAD е избрана да проектира "Музея на разказвача Лукас" в Чикаго, като по този начин се превърща в първата китайска архитектурна фирма, която създава голяма културна сграда в чужбина.

 

Absolute Tower 

 

Арх. Владимир Маринов ще представи бъдещето на фасадните решения и търсенето на нови образи, форми и материали за хармоничен дизайн и комфортна градска среда. Маринов от няколко години е част от екипа на ARUP, който обединява професионалисти от различни дисциплини и с допълващи се умения в уникален глобален мащаб.

 

 

ARUP е известна с изпълнението на първата във Великобритания високоскоростна железопътна система High Speed 1, популярна още като Rail Link Tunnel Channel. Друг интересен проект е Coal Drops Yard в London. 

 

Coal Drops Yard, London 

 

Организаторите са поканили и водещи имена от българския архитектурен бранш. Сред тях се откроява Арх. Ангел Захариев, който е основател на водещото архитектурно студио „А и А архитекти" и един от основателите на фондация ГРУПА ГРАД.

 

 

„А и А архитекти" работят по едни от най-значимите в пространствено и архитектурно отношение проекти в София и България, като Capital Fort, Sky Fort и др.

 

Sky Fort 

 

На конференцията ще вземе участие и Арх. Радомир Серафимов, доказан професионалист с 20-годишна практика в архитектурното проектиране.

 

 

Един от последните му проекти - многофункционалната сграда Blue offices, се откроява в архитектурната среда на София с изчистени форми, огледална плоскост на фасадите и фина пластика на детайла. Друг впечатляващ проект е корпоративната сграда Biovet

 

Biovet 

 

Тази година в събитието като партньори ще се включат компаниите Elval Colour, BMW България, Inver и Ursa. От ЕТЕМ обещават динамична програма и иновативни идеи, които да вдъхновят аудиторията.

 

Може да следите актуална информация за събитието и лекторите, които ще вземат участие на сайта на форума - facadeconference.com.