Facebook

ЕТЕМ ще се представи с параметричен щанд на изложението BAU 201709.12.2016 / 09:30 - citybuild.bg

Компанията даде изява на студенти и архитекти да демонстрират своето мислене чрез новите дигитални инструменти за проектиране и моделиране.

 

Вече от шест месеца ЕТЕМ усилено се подготвя за BAU 2017, най-голямото изложение за архитектура, строителни материали и системи за индустриално и жилищно строителство, което се провежда на всеки две години в Мюнхен, Германия. Компанията подготвя един по-различен щанд с параметрични елементи, на който ще бъдат представени най-новите й и иновативни системи.

 

Самото изпълнение на щанда балансира между параметрични елементи, представянето на актуалните продукти на ETEM и ELVALCOLOUR и комфортна зона за разговори с клиенти и партньори. Тези три елемента са обединени в единна графична концепция и изграждат цялостен визуален образ.

 

Заедно с производителя на композитен материал etalbond®, ELVALCOLOUR, компанията подкрепи организираната от Design Morphine международна работилница за параметричен дизайн и стратегии за прототипиране - Intelligent Tectonics V1.0. през юли. Зад концепцията на щанда на ЕТЕМ и ELVALCOLOUR стои именно спечелилият проект - Prospective system pavilion. Водещата графичната визия е контурното адаптирано изображение на оригиналния модул от печелившия проект. За създаването на главната стена на щанда с параметричния дизайн са използвани отделни елементи от прозрачен материал и etalbond®.

 

EТЕМ и представители на компанията ще могат да бъдат открити на изложбен щанд 411 в зала С1 по време на шестте дни на изложението от 16 до 21 януари 2017 г.

 

Всички зони за клиенти и партньори и експозиционни елементи на щандa на ЕТЕМ са свързани с матрична маркировка на пода. Посетителите лесно ще се ориентират към различните мостри на компанията посредством тази "информационна система" за визуална ориентация. 


На своя щанд ЕТЕМ ще представи избрани продукти, сред които специалния ретро дизайн на системата Е75, приложим предимно при сградите, обявени за паметници на културата, входна врата Е75 с апликиран etalbond® с дизайнерски дигитален принт и новата отваряема система Е68 за врати и прозорци с прекъснат термомост. Посетителите на изложението ще могат да видят и вентилируемите фасадни системи за монтаж на etalbond® - BRAVO Y и BRAVO W, както и системата VARIO Lamella, предназначена за окачане на алуминиеви ламели на ЕТЕМ. Централно място на щанда ще има и компанията ELVALCOLOUR, която ще представи новия негорим композитен панел etalbond® A2.

 

За първи път пред широка публика ще бъде представен демонстрационен модул на иновативна концепция за окачена фасада и преградна стена, разработени по проект InDeWaG на ЕТЕМ, финансиран от програмата Хоризонт 2020 на ЕС.  В модула е инкорпориран стъклопакет с циркулиращ воден поток, който може да се използва както за отопление, така и за охлаждане  и позволява постигане на комфортна и здравословна среда. За него вече ви разказахме в CityBuild.bg.