Facebook

Нови платформи за дигитализация представи Schüco на BAU 201927.02.2019 / 17:13 - CityBuild.bg

Темата беше обширно застъпена от марката на ALUKÖNIGSTAHL на изложението в Мюнхен.

 

На всеки две години през януари на строителното изложение в Германия партньори и клиенти на концерна ALUKÖNIGSTAHL International посещават щанда на Schüco и Jansen. Марките и тази година представиха единствените по рода си иновации и подобрения в сферата на профилните системи за дограми и фасади, автоматизацията и сигурността.

 

Томас Лаурицен от Schüco International KG споделя, че в сравнение с изложението през 2017 година има повишен интерес към предлаганите от Schüco продукти от страна на посетителите и значително е повишен интереса от интернационалните гости, по-специално на тези от Азия. Темата на строителното изложение през 2019 беше дигитализацията, която вече е активно застъпена в строителния бранш.

 

 

PLAN.ONE е портал за релевантна за проектирането строителна информация. Разработен е като интелигентен програмен асистент от архитекти за архитекти, който бързо търси и сравнява при зададени изисквания строителни продукти, без да е зависим от производителите. По този начин се гарантира прозрачност на пазара, пестене на време и улеснение в работата. Резултатите са придружени от информация, която опростява проектирането и може да бъде съхранена и използвана. Като интерактивен бизнес инструмент Plan.One прави възможна дигитализацията на работните процеси и подобрява сътрудничеството между архитекти, проектанти, инвеститори и производители в строителната индустрия.

 

PLAN TO BUILD е сигурна и интернет базирана платформа за производителите в областта на вратите, прозорците и фасадите. Софтуерът е разработен за ефективно сътрудничество и управление на проекти по цялата верига, както и за тяхната прозрачност, в частност срокове, задачи и документация. Интернет платформата улеснява дигиталната връзка и комуникация на всички специалисти, свързани с проекта, независимо от времето и мястото. Тя предлага подкрепа за ефективното проектиране, управление и изпълнение на строителния обект, както и 2D или 3D модел на сградата с неговите характеристики и локализация.

 

С SCHÜCAD NEXT Schüco представя следващото поколение CAD - софтуер за производители на дограма, което прави конструирането още по-лесно, бързо и сигурно. Той е изграден на изцяло нова техническа основа и оборудван с нов интерфейс. Софтуерът предлага обширен функционален обхват, който е необходим за създаване на чертежи за цеховете, връзка със сградата и документация за ежедневната работа. Благодарение на отличната интеграция на пазара на софтуера SchüCal, той гарантира гъвкава обмяна на информация и чрез онлайн функцията за актуализация данните за артикулите винаги са актуални.

 

CONNECT е онлайн портал за обслужване на партньорските фирми на Schüco и за следене на актуалното състояние на поръчките, наличностите и срока на доставка. Това вече става много лесно и бързо, като е необходим само компютър или мобилен телефон и интернет. Мобилното приложение е напълно безплатно и ще бъде налично за изтегляне в Google Play Store и Apple App Store.

 

*Вижте интересни подробности за системите за акустика и безбариерност, представени от Schüco на изложението BAU 2019.