Facebook

Остъклена шахматна повърхност01.12.2016 / 09:30 - citybuild.bg

Фасадата на офис сградата Crystal в Прага с уникална визия от всеки ъгъл е с поръчкови решения от Reynaers на базата на системата CW 86-EF.

 

Обемът на сградата по проект на Atelier 15 architects е във формата на кристал, а остъклената повърхност напомня шахматна дъска. Така отразената и пречупена светлина създава впечатление за динамика.

 

 

За да се получи интересният ефект в остъкляването, е използвана модулна фасада на Reynaers, която доказва, че е единственото наистина идеално решение за този проект. Този тип фасада улеснява и други аспекти на проекта: формата, сегментацията, времето за строителство, физическите характеристики, и, разбира се - архитектурната задача.

 

 

Формата на обекта не позволява използването на стандартни профили на системата на Reynaers навсякъде, затова се е наложило да се добавят елементи по поръчка. Формата на тези профили е получена с използването на 3D модели. Разработени са например решения, използвани за наклонени повърхности.

 

 

 

 

 

Решението за фасадата позволява създаването на комфортни помещения с достатъчно дневна светлина. А благодарение на своята енергийна ефективност Crystal е и сертифицирана по системата за устойчиво строителство BREEAM с рейтинг Excellent.