Facebook

ALUKÖNIGSTAHL представя слънцезащитните системи на WAREMA25.05.2017 / 12:10 - citybuild.bg

Те са с перфектна слънцезащита, модерен дизайн и подобряват енергийния баланс на сградите.

 

Слънцезащитните системи за сгради и помещения WAREMA, представени от ALUKÖNIGSTAHL, създават решения, които впечатляват с техниката си, съобразени са с индивидуалните изисквания и правят възможно активното управление на слънчевата светлина. Причина за водещата позиция на WAREMA на европейския пазар са най-вече многостранните и иновативни продуктови разработки, високото качество, индивидуалното производство и разнообразните услуги. Производителят предлага множество възможности за вътрешна и външна слънцезащита и системи за управление за стандартни и нестандартни решения.

 

Външната слънцезащита на WAREMA редуцира соларната енергия. Достъпът на светлина е оптимизиран така, че да осигурява необходимото количество през деня. Според денонощието и сезоните щорите пропускат съответно повече или по-малко от възможната слънчева енергия.

 

Вътрешната слънцезащита на WAREMA се грижи през цялата година за намаляване на заслепяването и високия комфорт. Засенчването и осветяването се редуцират индивидуално. Висококачествените материали и възможността за избиране от множество цветове придават индивидуален характер на всяко помещение. Системата за управление на слънцезащитата WAREMA постига оптимален климат на помещението чрез правилно използване на дневната светлина.

 

При горещ летен ден достъпът на соларната енергия трябва да се поддържа нисък. Светлината трябва да бъде едновременно достатъчна, за да се използва в ежедневието, без да заслепява. При специални изисквания могат да бъдат поставени допълнителни вътрешни щори, които предпазват от заслепяване. При нагорещяване на сградата след топъл летен ден, през нощта автоматично се вдигат всички слънцезащитни устройства, за да се подпомогне охлаждането на сградата.

 

През студените зимни дни трябва ефективно да се използва соларната енергия. В употреба влизат само вътрешните слънцезащитни щори, които предпазват от заслепяване. Също така тъмните цветове спомагат за оптималното използване на слънчевата енергия. През студените зимни нощи сградата трябва да бъде защитена от загуба на топлината и това се постига със спускането надолу на всички слънцезащитни устройства.

 

 

WAREMA предлага външни щори за различни видове сгради и остъкления: за прозорци, фасади, веранди, ново строителство и скосени остъкления.

 

Фасадните външни щори могат да бъдат интегрирани във всеки вид фасада. Многообразието от видове ламели, от стандартните продукти до екстремно стабилни на ветрово натоварване елементи, правят възможен индивидуалния дизайн. Външните щори служат както за защита от топлина и заслепяване, така и за затъмнение.

 

Предимства на ламелите са голямата гъвкавост при употреба, благодарение на огромното многообразие от варианти. При устойчивите на вятър ламели системите достигат до клас 10. Слънцезащитните щори могат да бъдат с максимални размери за ширина 5000 мм, височина 5000 мм и площ 25 м2, а размерите на ламелите - със закръглени ръбове 60/80 мм, на плоските ламели - 60/80/100 мм, а на затъмнителните ламели - 73/90/93 мм. Задвижването може да бъде извършено с помощта на мотор 230 V, соларно устройство за задвижване и манивела.

 

Слънцезащитните устройства се вграждат в колоно-гредова фасада, зимна градина, пред фасада, в отвора на прозореца, зад вентилируема фасада или при двойна фасада - отвътре. При самоносещите външни щори закрепването на блендата става с помощта на водещи шини и не е необходимо захващане за фасадата. Монтажът става по избор върху или между водещите шини. На разположение са различни варианти за дизайн на блендата.

 

Външните щори, които са устойчиви на ветрово натоварване, се характеризират с високо пестене на енергия, клас на устойчивост на вятър 10 и възможност за безпроблемна подмяна на частите. Те са подходящи за високи сгради и обекти във ветрови области.

 

Външните щори за затъмнение имат специфичен дизайн на ламелите и пластмасови капачки по ръбовете. Дългите устройства също са устойчиви на вятър. Стандартните функции на външните щори се запазват и при затъмняващите щори.

 

Фасадни щори

 

Външните щори WAREMA са оборудвани с интелигентното управление на дневната светлина -vivamatic®. То осигурява оптимален ъгъл на положението на ламелите според часа и сезона. Положението се настройва безстепенно и автоматично спрямо слънчевите лъчи, като по този начин се пести енергия и се регулира температурата.

 

Технологията vivamatic® е подходяща както за частни жилища, така и за офисни сгради и големи обекти. Предимствата на това управление са максималното използване на светлина без затъмнение на помещението и предпазването от топлина. Автоматичното настройване на ъгъла на ламелите се грижи за отличния климат в помещението през целия ден. Технологията за управление намалява енергийния разход за климатизация на сградата и повишава енергийната ефективност. Навсякъде, където са планирани външни щори WAREMA, независимо дали става въпрос за ново строителство или саниране, е възможно интегрирането на vivamatic®.

 

Металните слънцезащитни системи са сигурно и дълготрайно решение, което гарантира устойчива инвестиция. Благодарение на употребата на метални елементи, ламелите предлагат висока стабилност и могат да бъдат прецизно настроени, което значително подобрява ефекта на затъмняване и оптимизира осветеността.

 

Металните слънцезащитни системи впечатляват в сравнение със стандартните решения със своята висококачествена оптика и с липсата на отвори при ламелите, благодарение на което се избягват смущаващите отблясъци. Предимства на продукта са стабилната изработка, замяната на всички текстилни строителни части с алуминиеви и подобреното затъмнение. Вдигането и свалянето на щорите се извършва с помощта на метална верига, позиционирана във водещата шина. Особената й конструкция предотвратява страничното разместване на щората.

 

Максималните размери за този вид слънцезащита са: 4000 мм ширина, 4300 мм височина и повърхност 8 м2. Максималните размери на ламелите със закръглени ръбове са 80 мм и 90/93 мм за затъмняващите ламели. Задвижването се извършва с помощта на мотор с 230 V.

 

Метални щори

 

Външните щори за вграждане над прозорци могат да се интегрират скрити във фасадата и са предназначени специално за повишаване на топлоизолацията. Благодарение на цветовото многообразие на алуминиевите части, могат да бъдат реализирани различни акценти на фасадата. Също така към слънцезащитата се предлагат комарници - тип роло, рамка на панти и плъзгащи елементи. Системата се характеризира със скрити във фасадата бледна и водач, както и лесен монтаж, благодарение на предварителното инсталиране на щорите в блендата. Предотвратява се прекъсването на топлинните мостове чрез захващане на външните щори с помощта на водещи шини, като не е необходимо допълнително захващане на блендата.

 

Максималните размери са 4000 мм ширина, 4000 мм височина и максимална повърхност 16 м2. Размерите на заоблените ламели са 80 мм, на плоските ламели - 80 мм, а на затъмнителни ламели - 73/90/93 мм. Задвижването се извършва чрез мотор с 230 V. Системите могат да се използват при сгради с изискване за повишена топлоизолация, като оптични акценти при фасади, при вентилируеми фасади, при ново строителство и саниране.

 

Външни щори за вграждане над прозорците

 

Оптимално решение е комбинацията на външни щори за закрепване пред прозорците и ролетни щори. Благодарение на използването на еднакви кутии двете могат да бъдат инсталирани едновременно, като в различните помещения се ползват различните видове, за да бъде оптимизирана слънцезащитата. Опционално се предлага защитна щора от насекоми. Специално за интегрирането на щорите при преоборудване е възможно вграждане на соларно задвижване на слънцезащитата. Конструкцията се захваща за прозореца или стената и не са необходими други разходи за това.

 

Максималните размери са 4000 мм ширина, 4000 мм височина и максимална повърхност 16 м2. Размерите на заоблените ламели са 80 мм, на плоски ламели - 80 мм, а на затъмнителните ламели - 73 м2. Задвижването става чрез мотор с 230 V или със соларен панел.

 

Комбинация на външни щори за закрепване пред прозорците и ролетни щори

 

WAREMA разработва и слънцезащита, която се вгражда във фасадата при новопостроени сгради. Тя може да се комбинира с ролетните щори за ново строителство и със защита от насекоми. Марката разработва и иновация за скрито вграждане на водача. Максималните размери са 4000 мм ширина, 4000 мм височина и максимална повърхност 16 м2. Размерите на заоблените ламели са 80 мм, на плоските ламели - 80 мм, а на затъмнителните ламели - 73 м2. Задвижването се извършва чрез мотор с 230 V или с манивела.

 

WAREMA предлага оптимална слънцезащита и при асиметричните прозорци със своите скосени щори. Те са подходящи за скосения от 5° до 52°, визуално се комбинират с останалите видове външни щори и могат да бъдат задействани чрез соларно задвижване. Максималните размери са 1820-2510 мм ширина, 3900 мм височина и максимална повърхност 7 м2. Размери на плоските ламели - 80 мм. Задвижването е с мотор 230 V или със соларен панел.

 

Скосени щори

 

WAREMA Lichtlenk-Jalousien са вътрешни щори, предназначени за сгради, при които няма възможност за интегриране на външна слънцезащита. Те не само намаляват достъпа на светлина, а и го насочват в желаната посока с помощта на ламели с вдлъбната горна страна и огледално фолио.

 

Още по-ефективно това се извършва с употребата на Genius ламели, които са предназначени за защита от топлина и заслепяване и оптимално използване на светлината. С тези щори WAREMA постига значително подобрение спрямо останалите вътрешни слънцезащитни системи. Шумът от мотора за задвижване е редуциран благодарение на употребата на шумоизолирани горни шини. Налице е възможност за щори, перфорирани само от половината страна, което позволява по-голям контакт с външния свят.

 

Максималните размери са 3000 мм ширина, 3000 мм височина и максимална повърхност 9 м2. Размерите на плоските ламели са 50/60/80 мм, а при Genius ламелите - 50/80 мм. Задвижването се извършва с мотор с 230 V или манивела.

 

Независимо от избора на външни или вътрешни щори, такива за вграждане или монтирани върху фасадата, слънцезащитните системи от WAREMA са правилният избор, защото те се отличават с многообразие, високо качество и иновативни разработки.