Facebook

ALUKÖNIGSTAHL представя плъзгащи се врати Schüco и Jansen31.10.2018 / 13:21 - CityBuild.bg

С тях се постига максимален комфорт и оптимална трансперантност.

 

 

Плъзгащите се врати и вратите тип хармоника гарантират максимален достъп на слънчевата светлина. Конструкциите и тънките профили, както и стабилността на алуминиевите системи Schüco и стоманените системи Jansen правят възможно реализирането на големите стъклени области.

 

Високо топлоизолираните плъзгащи се системи и врати тип хармоника разширяват жилищното и работното пространство. Зимните градини и балконите лесно могат да бъдат обединени със затворените площи и по този начин създават нови, по-големи помещения.

 

Както за външните области, така и за интериорния дизайн, Schüco и Jansen предлагат многообразни решения. Предимствата им са голям достъп на светлина, пестящи място конструкции, защита срещу влизане с взлом, множество видове отваряне и голямо цветово многообразие.

 

Плъзгащите се системи и врати тип хармоника от Schüco и Jansen помагат не само при пестенето на енергията и опазване на околната среда, но и намаляват разходите чрез оптималната топлоизолация. Климатът в помещението остава константен - през студените месеци топлината остава вътре, а през горещите е приятно прохладно в помещението.

 

Иновативни технологии се грижат за различни нива на сигурност, особено при алуминиевите системи Schüco.

 

 

Алуминиевите плъзгащи се системи на Schüco изпълняват всички желания за функционалност, комфорт и дизайн - при това отговарят на високите изисквания за сигурност. В зависимост от варианта на изработка на плъзгащите се врати, те могат да достигат до клас на защита RC2.

 

При моторизираните плъзгащи се елементи сигурността също не се пренебрегва. Интелигентен софтуер - Schücoe-slide, предпазва от прищипване. Софтуерът задвижва крилото веднага в изходна позиция, в случай че пред него попадне препятствие. Като опция е разработена технологията Infrarot-Sensorik, която разпознава препятствието още когато го приближава. При желание може да се интегрира мониторинг за затваряне и отваряне, снабден с функция за проверка на електронно заключване при напускане на жилището. Тази система за наблюдение съдържа интерфейс за интегриране в сградната автоматизация. Допълнително може да бъде комбинирана с аларма за повишаване на сигурността.

 

Жилищният комфорт със системите Schüco е изцяло автоматизиран. За лесна употреба на плъзгащите се елементи и вратите тип хармоника Schüco разработи технологията e-slide. Благодарение на нея крила с тегло до 500 кг и размери на елементите до 3,5 x 3,2 м могат да бъдат задвижени тихо, бързо и напълно автоматизирано. Вградената технология може да се управлява чрез панел на крилото, бутон в помещението или централизирано. С четеца за пръстов отпечатък от Schüco никога няма да се заключите неволно на балкона. При тази биометричната система, интегрирана отвън на профила на вратата, е достатъчно да поставите пръст на термичния четец, за да се отключи и отвори вратата от типа повдигане и плъзгане. Условието е пръстовият отпечатък да е запаметен в системата. По този начин са изключени нежелани посещения.


Вентилацията, регулирането на температурата в помещението, затъмнението, сигурността и производството на енергия трябва да бъдат координирани помежду си за оптимизиране на потреблението на енергия. Автоматично контролираните системи за отваряне и затваряне, които управляват естествените вентилационни цикли, системите за засенчване и дневната светлина, свързани с охлаждането и отоплението, ще стават все по-необходими и важни. Чрез автоматично управление на прозорците и вратите могат да бъдат оптимизирани разходът на енергия и нощното охлаждане на сградата.

 

Целта на Schüco е всички активни елементи на една сградна обвивка да бъдат свързани в мрежа и да могат автоматично да бъдат управлявани. За модернизация на сградите е подходяща системата Schüco Wireless Control System, при която информацията се получава чрез радио сигнал и  позволява автоматизация без окабеляване. Смартфонът позволява безпроблемно управление на отваряемите елементи, слънцезащитата, защитата от заслепяване и светилната.

 

Плъзгащите се системи Schüco предлагат възможност за адаптиране на формата, функциите, цветовете и технологиите към многобройните желания, така че да могат отлично да се комбинират с прозорците. По този начин се постига индивидуален характер на всяка сграда.

 

Плъзгащите се системи от Schüco и Jansen убеждават не само с перфектна функционалност, а също така и с многообразни варианти на отваряне - плъзгаща се система Panorama Design, врата от типа отваряне с повдигане и плъзгане, врата тип хармоника и плъзгаща се система тип „фолксваген" (PASK).

 

Плъзгаща се врата Panorama Design - максимална трансперантност

 

 

Алуминиевата плъзгащата се врата Panorama Design от Schüco достига до максимална трансперантност благодарение на тънките видими ширини и скрития обков. Системата се движи безшумно по устойчиви на корозия релси от неръждаема стомана и вратите могат да се плъзгат в избрана от вас посока. По този начин се реализират големи отвори до две трети от ширината на елемента. Всички елементи на плъзгащата се врата се движат на едно ниво. Предимството е, че крилата по никакъв начин не пречат на пространството в помещението.

 

Система с отваряне с повдигане и плъзгане - отлично уплътнение

 

 

Алуминиевите и стоманените плъзгащи се врати с повдигане и плъзгане са не само лесни за управление, но благодарение на доброто уплътнение предлагат отлична топло- и шумоизолация. А със своята защита от влизане с взлом те се грижат за повишаване на класа на сигурност. Плъзгащите се врати с повдигане и плъзгане от Schüco и Jansen могат да се отварят от едната страна или от средата. Възможни са врати с до три релси, което прави възможна реализацията на големи широчини на отваряне и създава светли помещения.

 

Плъзгаща се врата тип хармоника

 


Плъзгащите се врати тип хармоника от Schüco и Jansen позволяват почти напълно отварянето на стъклените стени. Единичните елементи могат бързо и лесно да се приберат настрани в малки панели. Алуминиевите и стоманените профили са с тънки видими ширини на профилите, здрави и устойчиви. Вратите могат да се използват както за интериорен дизайн, така и за външни области.

 

Плъзгащата се врата тип хармоника за външни области е изработена с топлоизолирани крила и се характеризира с лесно прибиране навътре или навън, както и наляво или надясно, почти безшумна работа на ролките и перфектна връзка между външното и вътрешното пространство.

 

Плъзгаща се врата тип хармоника за интериорен дизайн е идеална за области, в които не се изисква висока топлоизолация и е подходяща за разширяване и намаляване на жилищни и работни помещения.

 

Плъзгаща се врата тип „фолксваген" (PASK)

 

 

Тази врата предлага комбинация от плъзгаща се врата и прозорец с отваряне по вертикална и долна хоризонтална ос и същевременно лесно управление. Крилото може да бъде отворено само по хоризонтална ос с цел вентилация или изцяло отворен, като служи за врата. Крилата отвън са в една равнина, а отвътре се разминават и по този начин гарантират оптимално уплътнение.

 

Повече информация за плъзгащите се системи на Schüco и Jansen може да получите от ALUKÖNIGSTAHL.