Facebook

ALUKÖNIGSTAHL представи JANSEN на изложението BAU 201930.01.2019 / 09:30 - CityBuild.bg

Марката предлага две нови системи и подобрения и разширения във вече познатите на пазара.

 

 

Jansen на ALUKÖNIGSTAHL предлага системи за автентичен ремонт и модерни жилищни сгради с възможно най-малки видими ширини на профилите. Марката представи на строителното изложение в Мюнхен BAU 2019 две нови системи и подобрения и разширения в съществуващите системи.

 

Новата прозоречна система Janisol Arte 66 е с едноплоскостно и двуплоскостно отваряне за еднокрили и двукрили прозорци и се комбинира с Janisol Arte 2.0 при 60 мм строителна дълбочина. Максималните профилни размери са ширина до 4.400 мм и височина до 2.300 мм. Новото в системата е скритият обков за тегло на крилото до 180 кг, ефективното сухо остъкляване с нови уплътнения и ефективното сглобавяне на стъклопакета с комплект за закрепване.

 

 

Друга нова система е Jansen Art 15, с която се реализират тънки неизолирани врати и вътрешнопреградни стени. Предимства на системата са малките видими ширини, строителната дълбочина от 50 мм, максимални размери - ширина до 900 мм и височина до 2.400 мм, тегло на крилото до 100 кг. Предлагат се различни варианти за остъкляване, със стомана или алуминий. Все още не се провеждат тестове за СЕ маркировка.

 

 

С новото обектово решение Janisol Arte 2.0 се реализират въртящи се прозорци по вертикална ос с много малки видими ширини на профилите. Предимства на системата при изработка и дизайн са възможност за отваряне наляво и надясно, тестван елемент с размери 1.640 х 1.640 мм и звукоизолация до Rw = 42 dB и тегло на крилото до 120 кг.

 

 

Подобрения и разширения са разработени за редица съществуващи продукти.

 

Подобренията в системата Janisol Arte 2.0, с коефициент на топлоизолация U f = 2,1 W/m2K и Uw ≥ 1,0 W/m2K, осигуряват по-голяма гъвкавост при планирането и по-ефективна обработка. Иновациите се изразяват в ефективно сухо остъкляване с нови уплътнения, допълнителни три камерни HI статични профили, допълнителна дръжка за прозорец в нов дизайн и нова дръжка за отварящи се навън елементи, оптимизирани 3D панти от неръждаема стомана (без прекъсване на уплътнителя) и нова допълнителна точка на заключване.

 

 

Системите Jansen Art са елегантни неизолирани системи за прозорци и вътрешнопреградни стени, които се характеризират с 1-/2-крили едноплоскостни прозорци с отваряне навътре по вертикална ос, едноплоскостни прозорци с отваряне навътре по горна хоризонтална ос и 50 мм строителна дълбочина и възможно най-малки видими ширини на профилите. Максималните размери са ширина до 872 мм и височина до 2.072 мм. Системата е тествана за звукоизолация до Rw=43dB и е съвместима с Economy 50.

 

 

Системният производител прави подобрения и в топлоизолираните си системи за врати и прозорци Janisol HI. Вратите с предлагат с изпитване на взломоустойчивост в съответствие с EN 1627:2011 и клас на сигурност за еднокрили и двукрили врати RC2N, RC2 и RC3, както и антипаник функция по EN 179 и EN 1125 (пълен антипаник). Системата е оптимизирана и с нови многоточкови брави със стандартни и паник-функции B + E, с най-висок клас механична якост 4 ( съгласно EN 1192) и клас на висока трайност 8 (1 милион цикъла съгласно EN 12400). Вратите могат да бъдат проектирани без праг и се характеризират със скрит обков, който включва интегрирани брави, скрити панти и скрити носачи. Прозорците Janisol HI са устойчиви на взлом (тествани съгласно EN 1627:2011) и отговарят на най-високите изисквания за безопасност и дизайн до клас на сигурност RC1N, RC2N, RC2 и RC3 до 2.800 мм височина. Прозорците се предлагат като еднокрили и двукрили, с двуплоскостно отваряне и едноплоскостно отваряне по горна хоризонтална ос, също така са с окомплектовани обкови за лесна поръчка и монтаж.

 

 

При фасадните и покривни конструкции Jansen подобрява системата си VISS, която предлага три приложения - VISS стандартно покривно остъкляване с ширина 50+60 мм, VISS стандартна апликационна покривна конструкция с ширина 50+60 мм, съединяване чрез заваряване или чрез болтове и VISS противопожарно покривно остъкляване с ширина 50 мм и RE30-60, REI 30/45/60. Системата се характеризира с дебелина на запълващия елемент до 70 мм, водонепромокаемост RE 1.200, устойчивост на вятър 2.000 Pa и клас на въздухопропускливост АЕ (750 Pa).

 

 

Вижте повече за новите фасадни системи Schüco, които ALUKÖNIGSTAHL представи на BAU 2019.