Facebook

Model Home 2020 на VELUX - един от 100-те най-устойчиви проекта в света26.06.2012 / 12:44 - citybuild.bg

Проектът, създаден от VELUX Group, бе избран заради своя принос към устойчивата архитектура на бъдещето. Той е включен в новосъздадения лист Sustainia100.

 

Sustainia100 е международен списък от 100 настоящи и устойчиви инициативи по целия свят. Всяка пресъздава иновацията и вдъхновението зад устойчивите решения в секторите: енергия, сгради, градове, ресурси, храни, мода, здраве, образование и високи технологии. Целта на списъка е да насърчи и мотивира обикновените хора, търговския сектор и политиците да използват съществуващи проекти като градивен материал, за да създадат устойчивото общество на бъдещето.

 

Model Home 2020 - източник на вдъхновение за бъдещето

 

С появяването си в списъка Sustainia100, Model Home 2020, състоящ се от 6 демо постройки в пет европейски страни, ще помогне да се демонстрира на света, че сме способни да конструираме устойчиви сгради на бъдещето, с продукти, които съществуват днес, казват от Velux. По думите на Lone Feifer, директор на проекта на VELUX Груп:

 

"Шестте постройки от проекта Model Home 2020 бяха конструирани и построени, за да покажем недвусмислено, че можем да посрещнем Европейските нормативни изисквания за 2020г. без компромис за добрия климат в помещението, с много дневна светлина и свеж въздух. Бидейки част от Sustainia100, нашата визия и резултати ще бъдат разпознати на глобално равнище като един от стоте проекта в света, които служат за вдъхновение за бъдещи проекти."

 

 

Sustainia - устойчиво общество на бъдещето

 

Списъкът Sustainia100 е част от Sustainia - модел за устойчиво общество на бъдещето, основано на съществуващите зелени решения и технологии. Създадено е от мозъчния тръст Mandag Morgen заедно с няколко международни авторитета по климатичните въпроси, включително губернатора на Калифорния Арнолд Шварценегер, европейския комисар по въпросите за климата Кони Хедегард, както и редица международни компаниии, част от които е VELUX Group.

 

На 20 юни 2012 година списъкът Sustainia100 беше публикуван на световния конгрес Rio+20 в Копакабана Палас в Рио де Жанейро.

 

Повече за Sustainia и Sustainia100 можете да прочетете тук.

Подробности за VELUX Model Home 2020 - тук

 

VELUX Group създава по-добра жизнена среда с дневна светлина и свеж въздух в помещенията под покрива. Продуктовата програма на VELUX съдържа широк спектър от покривни прозорци, както и решения за плосък покрив. Групата произвежда също и много модели слънцезащитни и продукти за декорация, инсталационни продукти, ролетни щори, продукти с дистанционно управление и соларни панели за вграждане в покрива. VELUX Group, която има производствени компании в 11 страни и търговски компании в близо 40 страни, представлява една от най-силните марки в сектора за строителни материали в повечето части на света. За VELUX Group работят около 10 000 души. Компанията е собственост на VKR Holding A/S, притежавана от фондации и семейство.