Facebook

Model Home 2020 на VELUX Group – от 100-те най-устойчиви проекта в света19.10.2012 / 15:12 - citybuild.bg

Арнолд Шварценегер и специалисти избраха победителя в Sustainia за най-добро устойчиво решение, технология или инициатива.

 

От 100-те проекта в света, събрани от 56 страни, бяха одобрени 10 финалисти, като наградата спечели проектът "Indigo pay-as-you-go solar: Solar home system". 

 

Номинациите бяха определени с потенциал да дадат положителни социални, екологични и икономически последици, а всеки финалист представя една от 10-те категории: здраве, ресурси, енергетика, образование, IT, мода, храна, градове, транспорт и сгради.

 

Наградата Sustainia е основана от бившия губернатор на Калифорния Арнолд Шварценегер и водещия скандинавски независим мозъчен тръст Monday Morning, за да се повиши информираността относно множеството реални и устойчиви решения, достъпни в различни сектори и пазари.

 

Церемонията по връчването на наградата Sustainia се проведе на 11 октомври в историческия кралски театър в Копенхаген.

 

Арнолд Шварценегер награди едно от решенията с почетната награда Sustainia, която е признание за значителния му принос в областта на устойчивото развитие, по-специално за възможността за разширяване и издигане на устойчиви общества.

 

 

 

VELUX Group е представена от проект Model Home 2020, състоящ се от шест въглеродно-неутрални сгради с висока обитаемост. Вицепрезидентът Ингрид Рюмерт сподели: "Ние сме крайно развълнувани да бъдем част от наградата Sustainia и по този начин да бъдем част от това ново движение на хора с въображение, с една и съща мотивация и ентусиазъм, за да променим нещата към по-добро. Това е чудесно за нас, защото имаме възможността да повишим информираността и да споделим на ключови мениджъри идеите на VELUX относно устойчив начин на живот в сградите".

 

 

Повече за Sustainia и Sustainia100 можете да прочетете тук.

Подробности за VELUX Model Home 2020 - тук

 

VELUX Group създава по-добра жизнена среда с дневна светлина и свеж въздух в помещенията под покрива. Продуктовата програма на Velux съдържа широк спектър от покривни прозорци, както и решения за плосък покрив. Групата произвежда също и много модели слънцезащитни и продукти за декорация, инсталационни продукти, ролетни щори, продукти с дистанционно управление и соларни панели за вграждане в покрива. VELUX Group, която има производствени компании в 11 страни и търговски компании в близо 40 страни, представлява една от най-силните марки в сектора за строителни материали в повечето части на света. За VELUX Group работят около 10 000 души. Компанията е собственост на VKR Holding A/S, притежавана от фондации и семейство.