Facebook

Качеството в строителството е все по-търсено24.01.2014 / 12:40 - citybuild.bg

Инвеститорите все повече залагат на качествени продукти, споделя арх. инж. Климентин Чернев - управител на ALUKÖNIGSTAHL.

 

„Качеството става все по-търсено", споделя в специално интервю по време на миналогодишното издание на Българска Строителна Седмица управителят на водещата компания в предлагането на системи от алуминий, стомана и пластмаса. Мостреният камион на немския концерн фирма SCHÜCO, с която ALUKÖNIGSTAHL участва традиционно в специализираното изложение, отново ще даде възможност на посетителите нагледно да се запознаят с различни системи за врати, прозорци, фасади, обков, пожарозащитни системи.

 

Според арх. инж. Климентин Чернев, инерцията по отношение на строителството, която допускаше пълна свобода на избор на материали, продукти и технологии, вече е спряна. Изложение като Българска Строителна Седмица е нужно, защото среща интересите на производители и на крайни клиенти, коментира Чернев. Изложенията са сред малкото възможности за запознаване с продуктите, за реализиране на нови контакти между  инвеститори, архитекти, доставчици и разработчици на системи, дистрибутори  на продукти. Цялото интервю с арх. инж. Климентин Чернев можете да видите тук:

 

 

Един от акцентите в представянето на фирмата на 14-тото издание на строителния форум ще е интегрираната в прозореца вентилация с възвръщане на топлина - Schüco VentoTherm. Основните предимства на ефективното системно решение за сградна вентилация са автоматична сензорна вентилация, рекуперация 45%, малките  размери и достигнатата стойност на шумоизолация - до 42dB. Благодарение на вентилацията се стига до пестене на енергия до 35%.

 

Международната специализирана изложба за енергоефективно, екологично и функционално строителство и тази година ще представи енергоспестяващите  тенденции в бранша. От 19 до 22 март в Интер Експо Център - София посетителите ще могат да разгледат и да се запознаят в детайли с най-новите продукти сред  вратите, прозорците и фасадите. Водещи фирми в сектора ще покажат най-новите оригинални решения в конструкциите за остъкляване.

 

Лидерът на пазара на покривни прозорци VELUX ще представи  широка гама от покривни прозорци и светлинни тунели, както и светлинни решения за плоски покриви. Компанията ще предложи и различни видове декоративни и слънцепредпазни щори и сенници; външни ролетни щори; инсталационни продукти; продукти за дистанционно управление.

 

Българска Строителна Седмица 2014 ще се проведе паралелно с изложенията SofiaLogExpo и Security Expo, като по този начин привлича по-голям посетителски интерес и увеличава ефекта за деловите участници и изложителите.

 

Присъединете се към Българска Строителна Седмица във Facebook.