Facebook

SCHÜCO и JANSEN на Мюнхенския панаир BAU 201306.02.2013 / 13:42 - citybuild.bg

Панаирът, който се проведе от 14 до 19 януари, надмина всички очаквания и събра представители на строителния бранш от цял свят.

 

На внушителната площ от 180.000 m² фирмите представиха архитектура, материали и системи, подходящи за търговски обекти, жилищни сгради и интериорен дизайн. Беше поставен акцент на темата „Устойчиво развитие", което привлече интереса на огромен брой посетители.

 

Под мотото „Човек. Природа. Технологии." SCHÜCO представи на панаира нови тенденции, свързани с икономични решения за проектиране и производство на енергоефективни сградни обвивки.

 

SCHÜCO AWS - новото поколение прозорци

 

При прозоречните системи SCHÜCO AWS, които съчетават отлични топлоизолационни стойности, с малка строителна дълбочина и елегантна видима ширина, се предлагат нови решения, спестяващи време посредством опростена изработка и монтаж. Богатата гама на прозоречните системи вече е разширена с разработката на новата сертифицирана система прозорци и врати за пасивни къщи AWS /ADS 112.IC и система за сдвоени прозорци AWS 120 СС.SI.

 

Водещите иновации тази година са: SCHÜCO AWS 90.SI+ Green - прозоречна система, в чиито уплътнения, изолатори и пълнежи са вложени материали от естествен растителен произход, на основата на растението Рицин, както и новото поколение скрит обков AvanTec SimplySmart с ъгъл на отваряне 180° и максимално тегло на крилото до 250 кг.

 

Фасадна концепция за максимална индивидуалност

 

Новата фасадна концепция SCHÜCO Parametric Concept се базира на триизмерни проекти и планове. Тя позволява вариацията на вече веднъж посочени и дефинирани геометрични параметри. Фасадите по този начин биха могли да се състоят от много елементи, чиито индивидуални повърхности са с разнообразно засенчване или прозрачност, и същевременно притежават всички функции на съвременните фасадни елементи.

 

 

Появяват се сградни форми, предлагащи нови функции за своите ползватели и провокиращи напълно непознати досега впечатления. SCHÜCO 3D Parametric Concept прави възможни креативните дизайнерски решения при висока сигурност на бюджетиране и разходи - 60 години технологично лидерство благодарение на постоянните последователно внедрявани иновации.

 

Модернизация на сгради по време на работа

 

SCHÜCO ERC 50 осигурява цялостно, високо енергоефективно системно решение за оптимиране на разходите при саниране на съществуващи сгради. Неудобството на ползвателите по време на строителния процес бива сведено до минимум, тъй като почти всички процеси по реновирането на фасадата се осъществяват извън сградата и новата сградна обвивка се завършва, преди да се започне саниране от вътрешната страна. В резултат на модернизацията безспорно функцията и външният вид на сградата отговарят и на най-високите изисквания на ползвателите, комфортът и удобствата се подобряват значително, разходите за енергия намаляват и стойността на имота значително нараства.

 

 

JANSEN AG от своя страна фокусираха представянето си на панаира върху енергийната ефективност, съществуващите сгради и максималната прозрачност.

 

Енергийна ефективност и естетика

 

Новата серия Janisol HI за врати и прозорци поставя нови стандарти в топлоизолацията. Иновативният дизайн на системата цели както оптимални топлоизолационни качества, така и улеснена обработка. Съчетавайки тези характеристики, системата поставя под общ знаменател желанието на много проектанти за естетически атрактивни решения и нормативните изисквания за енергоспестяващи конструкции. С Janisol HI могат да бъдат произвеждани високо топлоизолирани, изключително стабилни стоманени прозорци и врати, с много тясна видима широчина на профилите.

 

Напълно ново пространствено изживяване

 

Новата система на JANSEN за повдигане и плъзгане, позволяваща изработка на елементи с размери до 4270 мм х 3210 мм., дава възможност да се насладите на опростена и лесна функционалност, както и на отличните й топлоизолационни качества. Благодарение на голямата площ вътрешно и външно пространство се сливат в едно, което предлага на потребителите много повече от „просто" разширяване на вътрешната зона.

 

Обновяване по подходящия стил

 

Познатата вече система Janisol Arte предлага нови и атрактивни варианти. Тя е подходяща за енергийно саниране, като спазва от една страна изискванията за запазване на автентичността на сградата, и от друга - нормативните изисквания по отношение на топлоизолацията. Благодарение на филигранния профил системата може да запази характерния стил на първоначалното индустриално остъкляване от стомана. Термичното разделяне осигурява съответствие с настоящите изолационни изисквания.

 

 

Прозрачност и лекота

 

JANSEN представи VISS SG, една доказала се система за структурно остъкляване на фасади. Чрез филигранни стоманени профили и стъклени повърхности с размери до 2500 ммx5000 мм, прозрачността на сградната обвивка значително се увеличава. Подходящите за системата допълнителни елементи, като новоразработената VISS SG-клапа и Janisol SG-вратите, обогатяват възможностите за дизайн при структурното остъкляване. По този начин JANSEN предлага на инвеститори, архитекти и изпълнители на фасади атрактивни цялостни решения.

 

 

За повече информация относно иновациите на SCHÜCO и JANSEN на Мюнхенския панаир BAU 2013 бихте могли да получите от:

 

АЛУ КЬОНИГ ЩАЛ ЕООД
бул. Цариградско шосе 115 Г,

сграда МЕГАПАРК, ет. 2, офис А1

Tel.: 02/81 71 920, Fax: 02/81 71 930
e-mail: office@alukoenigstahl.bg