Facebook

Schüco и Jansen на изложението BAU 201722.11.2016 / 14:20 - citybuild.bg

„Бъдещето на строителството“ е мотото на строителното изложение от 16 до 21 януари в Мюнхен.

 

 

Водещата тема на изложението BAU 2017 е приета с ентусиазъм от изложителите Schüco International KG и Jansen AG. Те ще презентират на своите щандове специфични за целевите групи продукти, решения и иновации, които правят възможно енергийно ефективното, многостранно и устойчиво строителство. Освен това ще бъдат представени и дигиталните технологии за проектиране, изработка и процесите на строителство.

 

Едновременно с представянето на новите и доказалите се продукти в областта на прозорците, вратите, фасадите, системите за плъзгане, слънцезащита и сигурност, системните производители поставят на фокус в своите тематични студиа също и иновативни решения за сградната обвивка.

 

Архитектите, които ценят голямата свобода, едновременно със сигурността при изготвянето на проектите си, ще намерят на изложението тънки, съвместими системни технологии от алуминий и пластмаса, както и новото гъвкаво фасадно решение FACID, което прави възможна многостранната и устойчива обвивка на фасадата. Софтуерните решения, които водят до дигитализиране и с това до по-сигурно проектиране на цялостния процес, затварят кръга.

 

 

Производителите на дограма желаят лесна, сигурна, бърза и при това икономична изработка и монтаж. Schüco показва на строителното изложение как оптимизира процесите от проектирането - през изработката в цеха до монтажа на строителната площадка. Пример за това е новата противопожарна и димоотводна платформа със строителна дълбочина от 90 мм, респективно 76 мм. Благодарение на оригиналната геометрия на профила частите на обкова могат да бъдат монтирани без да се използват инструменти. Също могат да бъдат направени промени в обкова в течение на времето с минимални усилия.

 

Устойчивото, сигурно и икономично строителство при индивидуален дизайн са фактори, които се ценят от строителите и инвеститорите. Schüco показва в Мюнхен устойчиви и дълготрайни продукти с високо качество - за успешни проекти с най-добра „възвращаемост на инвестициите". Пример затова са Schüco фасадите FWS50.SI и прозорците AWS 75.SI+, които са сертифицирани като сребърни според актуалния C2C стандарт на американския институт "Cradleto Cradle Products Innovation Institute".

 

Системните разширения и оптимизациите на доказалите се стоманени строителни конструкции стоят на преден план на изложението при Jansen. Иновациите разширяват разнообразието на възможностите за употреба, като едновременно с това увеличават ефективността на производство.

 

Новата носеща конструкция Jansen VISS Plus може да бъде захваната както за стомана, така и за дървена подконструкция. Фасадната система убеждава чрез мултифункционален основен профил и редуциран брой на системните компоненти - за ефективно проектиране и най-високо качество.

 

 

Разширенията в областта на покривните остъкления в лицето на Jansen VISS правят възможно вариантното многообразие на решенията за покривни остъкления с отлични Uf стойности като стандартно или пожарозащитно изпълнение. Тестваните, издържащите на свръх товар стоманени конструкции, се базират на малко количество компоненти - едно пестящо средства предимство при планирането и обработката. По този начин например само с четири допълнителни артикула стандартното покривно остъкление може да стане противопожарно.

 

Второто поколение системи за саниране Janisol Arte убеждава с нова геометрия на профила при материала стомана, неръждаема стомана и CORTEN-стомана, която при изключително тънка конструкция прави възможно многообразието от видове отваряне, едновременно с висока стабилност и голяма трансперантност. По този начин се изработват атрактивни решения за прозорци и фиксирани остъкления с отлична топлоизолация, подходящи за запазване на архитектурата, както и за модерно строителство.

 

Новата мултифункционална врата Jansen, за първи път при тестваните стоманени конструкции, отговаря едновременно на нормите за евакуационна врата EN 179 и EN 1125, както и на клас на защита от влизане с взлом RC2 и RC3. Мултифункционалната врата гарантира висока защита от влизане с взлом и при спешни случаи може да се ползва като евакуационна врата. Със съобразени един с друг компоненти могат да бъдат изработени еднокрили и двукрили врати, отварящи се навън или навътре, както и безпрагови врати.

 

За по-голяма сигурност се грижи новата врата с функция защита от защипване - Janisol Fingerschutztür с опция за пожарозащитна врата. Тя намалява потенциалната възможност за нараняване и е отлична за употреба в сгради с голям човекопоток, като например училища, болници и търговски центрове.

 

Информирайте се от първа ръка за продуктите и технологиите, които могат да отворят нови пазари, шансове и контакти на вашия бизнес. От АлуКьонигЩал ще се радват да ви посрещнат на изложението и да ви информират за иновациите на Schüco и Jansen.