Facebook

Изграждат жилищни небостъргачи в комплекс от ново поколение в Истанбул28.07.2017 / 14:26 - citybuild.bg

Очаква се комплексът със специално отношение към децата да бъде завършен догодина.

 

 

AND Pastel е проектиран от немското архитектурно студио HPP, а за фасадите е използвана системата CS 77 на Reynaers. Различните сгради са построени около озеленени пространства, свързани едно с друго. Всяко от тях има свои характеристики, много развлекателни съоръжения, кътове за отдих и общуване.

 

 

Концепцията на HPP предвижда разнообразна комбинация от жилищни пространства с големи тераси с хубави гледки. Топлоизолацията, стабилността и сигурността са осигурени от прозоречната система CS 77 на Reynaers.

 

 

Интериорът и всеки детайл в откритите пространства на AND Pastel са проектирани с мисъл за децата. Ландшафтният дизайн от PEYZAJ MİMARI ще им даде възможност да играят свободно във всяка част на комплекса, който съдържа вътрешен и външен басейн, фитнес, скуош, турска баня, сауна, парна баня, детски площадки на закрито и открито, заведения, площад, органична градина, бална зала, хамак зона, паркинг за велосипеди и други.

 

 

 

 

 

 

С цел получаване на LEED Gold сертификат комплексът ще осигури големи икономии на енергия, вода и материали в сравнение със стандартните сгради, благодарение на различните стратегии и технологии, използвани в проекта, и ще предложи на своите жители екологосъобразни жилищни зони. AND Pastel ще използва дъждовната вода, ще рециклира отпадъците, ще използва системи за възобновяема енергия и др.