Facebook

Гъвкав дистанционер DuraSeal за стъклопакет на цената на алуминиев10.10.2013 / 14:27 - citybuild.bg

Сега от "Чех пласт" получавате безплатно стъклопакет система „топъл ръб" от друго поколение.

 

 

Разработена от американската компания TruSeal Technologies Inc. преди повече от 25 години, системата на херметизация за първи път се е появила в Северна Америка и твърдо стои на световния пазар в производството на дограми. Произвеждането на стъклопакети система „топъл ръб" с DuraSeal и DuraLite, в сравнение с традиционната многооперационна технология за производство на стъклопакета, има редица предимства:

 

- не е необходимо прилагане на вторична херметизация;

- производство на стъклопакети (прозорци) с различни форми и размери без използване на допълнително оборудване;

- ниски разходи за труд и енергия;

- не са необходими големи производствени площи и складови помещения;

- високи топлинни и херметизационни качества;

- увеличена дълготрайност на стъклопакета (около 30 години).

 

 

Използването на гъвкава система за херметизация при производството на стъклопакетите значително опростява технологичния процес и не изисква големи разходи, складови, производствени помещения и многочислен персонал. Херметизацията на стъклопакета се извършва с една операция. Това позволява технологията да се използва както в малки цехове с производителност 20-30 стъклопакета за един ден, така и при голямо производство с производителност 1500-2000 стъклопакети на смяна.

 

Производствена линия с използването на хоризонтална ролкова преса и ръчна апликация на дистанционера позволява да се произвеждат стъклопакетите с произволна форма без загуба на време.

 

Необикновено простият технологичен процес, безотпадност, екологично чистото производство и практически неограничените възможности за производство на специални конструкции правят технологията TruSeal, с използването на гъвкавите дистанционери DuraSeal и DuraLite, привлекателни и желани за производителите.

 

 

Стъклопакетите с използване на гъвкави дистанционери, често наричани „система топъл край", широко се използват в промишлено, обществено и жилищно строителство, в това число при използване на енергоспестяващи, триплексни, рефлексни и декоративни стъкла, а също така в транспорта и в хладилните камери.