Facebook

50 години Reynaers27.11.2015 / 17:22 - citybuild.bg

В средата на октомври компанията отбеляза своята златна 50-годишнина с впечатляващо събитие.

 

Още снимки - тук.

 

За отбелязването на 50-годишнината е разработена уникална концепция, благодарение на която гостите на събитието са върнати в 1965-та, годината, когато е основана Reynaers. С помощта на "магически звезден тунел" над 400 гости са посрещнати в зала, превърната в уютна винтидж всекидневна от 60-те. Автентичен Cadillac Coupe De Ville, пинбол машина и изпълнения на The Beatless допълват атмосферата, която в течение на вечерта се приближава до нашето съвремие.

 

 

За да подчертае възходящия тренд на своето развитие и във връзка с 50-годишнината на компанията, Reynaers Aluminium не само, че разширява своя логистичен и производствен капацитет в централата си в Duffel, но и прави значителни инвестиции в международен план във Франция, Великобритания, Турция, САЩ и дъщерната си Alural.

 

Reynaers ще увеличи своя логистичен капацитет във Франция с разширяването и обновяването на складове в Ham, а седалището в Lieusaint ще получи повече пространство за увеличаващият се персонал. Във Великобритания компанията ще се премести в нова офис сграда и ще има нови складове. Поради огромния интерес и търсенето на системите на Reynaers на пазара в САЩ, компанията наскоро отвори офис за продажби и реализира логистично съоръжение във Phoenix на Западния бряг. В очакване на бързо развиващия се строителен пазар в Турция Reynaers реагира с нов офис и складове. И накрая, офис сградата и производствените помещения на дъщерното дружество Alural ще бъдат обновени и разширени.

 

На 2 юни в Duffel започна разширяване на централата на Reynaers по проект на Jaspers-Eyers Architects с изграждането на нова сграда на 4 етажа, която ще предложи на служителите, партньорите и клиентите среда и инфраструктура, съобразена с техните нужди. Новата сграда ще включва високотехнологичен шоурум за системите на компанията, площ, посветена на виртуални симулации, конферентни зали, офиси и други, а голяма част заема изследователският Институт на Reynaers.

 

Ar-te Architects се занимават с проектирането на разширяването и обновяването на логистичните и производствени мощности. Технологиите и устойчивостта също играят ключова роля тук. Складовете са разширени с почти 20 000 м².

 

Впечатляваща в тест центъра е новата стена с височина от 15 метра, която дава възможност да се правят най-съвременните тестове на системите за многоетажни сгради. В допълнение, стените за тестване на прозорци и врати също са разширени, има и ново пространство за циклични и механични изпитания. В тази част на Института на Reynaers се помещава и FabLab, специална лаборатория за проекти за научноизследователска и развойна дейност, в която решенията ще бъдат тествани на ранен етап чрез използването на прототипи и 3D печат.

 

И накрая, съществуващата паркинг зона в Duffel ще бъде разширена, ще има нов околовръстен път и контейнерен парк, а Avantgarden ще разшири градината около сградата.

 

 

Рейнарс Алуминиум е водещ европейски разработчик и доставчик на иновативни и устойчиви архитектурни алуминиеви системи. Това включва голямо разнообразие от системи за врати и прозорци, окачени фасади, хармоники, входни врати, врати с двупосочно отваряне, слънцезащитни системи, зимни градини, атриуми, мрежи против насекоми и системи с възможност за вграждане на щори и вентилационни съоръжения.


Създадена през 1965г. и установена в Дюфел, Белгия, Рейнарс Алуминиум има офиси в над 30 страни от Европа, Средния Изток, Азия, Австралия, Африка. Компанията експортира за повече от 60 държави в света с помощта на над 1200 сътрудника.

 

Високофункционалните системи за врати, прозорци и окачени фасади на Рейнарс Алуминиум са разработени с цел повишаване енергоефективността, дизайна, удобството и безопасността на сградите. Всички те са тествани по необходимите европейски и световни стандарти. Продуктовата гама включва и огнеупорни и бронирани решения, както и системи срещу влизане с взлом.


Рейнарс инвестира мащабно в научно-изследователска дейност, за да запази челната си позиция в бранша. Компанията работи съвместно с архитекти и строители по целия свят, за да разработи напълно завършени системи и решения за фасадни конструкции - от идейния проект до производството и монтажа.

 

Рейнарс Aлуминиум България, която скоро ще празнува своята десета годишнина, е дъщерна на Рейнарс Алуминиум Белгия, като у нас има реализирани многобройни проекти с нейните архитектурни решения: офис сграда Винпром Пещера, Пловдив; Алианц - Варна; София Еърпорт Център; Литекс Тауър и Софарма Тауърс в София; Палата №3 в Пловдив; х-л Радисън САС в София; Бизнес център Абакус - София; ING Bank - София; ж.к. "Силвър Сити" - София; S&S Мол - Силистра; ЕНЕЛ ТЕЦ "Марица - изток" 3, Ст. Загора; General Electric - София, МОЛ Галерия Бургас, България Мол-София, Ред Епъл - София, Ърбан Модел - София, РИУ Парадайз - Свети Влас и т.н. В момента се изгражда и Милениум център в столицата. Сградата от 112 метра ще е с най-високо използваеми етажи в София.