Facebook

Hi-Finity от Reynaers обединява интериора с морската гледка29.06.2018 / 15:57 - CityBuild.bg

Синхронът между двете пространства е ключов за концепцията за реновиране на апартамента.

 

 

Ултра тънкият дизайн на плъзгащата се система Hi-Finity от Reynaers създава големи прозрачни повърхности с лек и елегантен външен вид. Вграденият мощен електромотор позволява пренос на плъзгащо стъкло до 750 килограма и панели до 1200 кг. Това в комбинация с високата енергийна ефективност, противовзломното заключване, лесната изработка и  монтаж и множеството конфигурации правят този продукт най-доброто решение за съвременна архитектура.

 

 

Апартаментът на крайбрежието на Средиземно море близо до Ница е част от комплекс от 70-те години по проект на арх. Андре Минангой /André Minangoy/. Всеки апартамент разполага с голям балкон или тераса и пространствена концепция, считана за радикална по време на създаването й.

 


Един от тези апартаменти е наскоро реновиран от архитекта Ян Недвед /Jan Nedvěd/. Интересно е, че площта на терасата е с около 25% по-голяма от интериорната площ и Недвед отбелязва, че синхронът между двете пространства е ключов за конструктивната концепция. "Важно е да се създаде максимална взаимовръзка между интериора и терасата. Затова избрахме плъзгащата система Hi-Finity от Reynaers Aluminium, тъй като скритата рамка и широките отвори гарантират прекрасни изгледи", казва архитектът. „Системата е почти невидима - качество, което не би могло да бъде по-желано в такъв контекст", допълва той.

 

 Тъй като апартаментът се намира на високо ниво, транспортът и монтажът са особено предизвикателство. Специален механизъм обаче, разработен заедно с производителя, е използван за повдигане на прозоречните системи.

 Изборът на материали, използвани в интериора, е характерен за Средиземноморието. Цветът на повърхностите варира от бели и кремави до пречупени нюанси на светло сиво, за да направят интериора да изглежда светъл, чист и проветрив. Доминиращи материали са травертин и избелена дървесина.

 

 

 

Използването на полирана огледална неръждаема стомана върху тавана позволява възприемането на морето дори от места, където иначе не би било възможно.

 

 

 

 

Още подробности - тук.