Facebook

Енергийна ефективност и комфорт в дома с GENEO07.06.2011 / 16:52 - citybuild.bg

В края на отоплителния сезон си даваме сметка колко ни е струвало отоплението и каква част от нашия бюджет е погълнало.

 

 

 

На фона на постоянно увеличаващите се цени на енергията може би вече се замисляте за отоплението и за охлаждането през горещото лято. Не забравяйте, че за уюта и топлината в дома ви огромно значение имат видът и качеството на вашите прозорци. Квадратурата на дограмата е около 25% от площта на жилището и ако изберете качествени прозорци, температурата в дома ви ще е по-висока с около 4-6 градуса. Това е само едно от предимствата на модерната дограма.

 

Колко пъти сте затваряли прозорците на дома ви, за да стане в стаята ви по-тихо и да не чувате шума на уличното движение или разговорите на хората? Прозорците могат да снижат нивото на шум в помещенията с около 40 децибела. Характеристиките са много специфични и зависят от доста други параметри. Така че, преди да пристъпите към смяна на дограмата, е добре да се срещнете със специалист от реномирана фирма, който да направи оглед на място в дома ви и да ви посъветва какво решение да вземете и кое е най-подходящо за вас.

 

 

Иновативните прозорци GENEO, изработени от високотехнологичния материал RAU-FIPRO®, могат да спестят до 76% от разходите ви за отопление. Този материал, който досега беше използван основно в самолетостроенето и Формула 1, осигурява максимална  стабилност и защита от вятър, както и отлични качества по отношение на статиката без армировка.

 

 

Прозоречната система GENЕO е с конструктивна ширина 86 мм и 6-камерна система. Изключително високата топлоизолация (Uf = до 0,85 W/m2K), както и много добрата шумоизолация, са постигнати поради отпадането на допълнителната стоманена армировка, на която разчитат по-старите технологии и модели дограми. Годна за рециклиране, тя е една добра инвестиция за всеки модерен човек, който е загрижен за понижаване на енергийните разходи и опазване на ресурсите.

 

 

Дограмата, изработена от профили GENEO, е подходяща и за пасивни къщи, които стават все по-предпочитани и разпространени, дори и у нас. Тя може да изпълни всяка ваша идея, тъй като с нея е възможно да бъдат направени различни по форма прозорци - стандартни, кръгли или триъгълни, така че няма да е нужно да поставяте ограничения пред архитекта, на когото сте се доверили.

 

 

Относно цветовете ще останете наистина иненадани в колко много различни цветове и лакове може да бъде поръчана GENEO. Освен това видимите й части са изключително тесни, което гарантира максимално проникване на светлина и слънчеви лъчи в помещенията. Новата геометрия на уплътненията способства за намаляване на натиска при затваряне и улеснява отварянето на вашите прозорци, които, благодарение на гладката повърхност, са слабо податливи на замърсяване и лесни за почистване. Така висококачествените профили GENEO с първата напълно армирана прозоречна система спомагат не само за намаляване на енергийните разходи, но и за повишаване на комфорта във вашия дом, за премахване на конденза и мухъла.