Facebook

Дървената дограма - уют, топлина и стил07.09.2011 / 12:11 - citybuild.bg

Луксозната дървена дограма на фирма „Стил-М" внася в дома усещане за комфорт и хармония.

 

Оказва се, че освен всичко това, дървената дограма е по-добрият избор за нашия климатичен пояс, тъй като материалът не реагира на резките температурни разлики, обясняват от компанията. Най-добрият изолатор -дървото, комбинирано с 25 мм. стъклопакет, постига затворена система от добри конструктивни елементи. 

Подбрана, еднородна по произход и влажност, дървесината се суши в компютърно управляване сушилни при подходяща дебелина, позволяваща получаването на материал с равномерна остатъчна влажност (около 10%) и минимални изменения в геометрията. С новите технологии на производство на дървена дограма е избегнато измятането на профила, чрез слепване на три ламела. 

Слоестата структура на профилите, получена от слепването с високоякостни лепила на три ламела с намалена дебелина, придава на профила якост на метал. Използваните импрегниращи грундове и лакове на водна основа на водещи в бранша шведски фирми осигуряват относителна независимост на дървото от механични и биологични въздействия.

Обков: Използваният обков е на австрийската фирма „МАКО" с възможности за хоризантално, вертикално и двуплоскостно отваряне на прозорците. Обковът е снабден със система за затваряне по целия периметър на крилото, а при големи височини - с допълнителен притискач. Той е скрит и се обслужва с една дръжка. Цветът на дръжките е избор от пет повърхностни покрития. Допълнение към това са декоративни капачки за пантите, които са с цвета на дръжките. 

Може да се предложи и специален обков: изпълнението може да бъде тип „Хармоника" или „Фолксваген". Възможност да спестите част от вътрешното пространство или да решите затваряне по нетрадиционните начини. Изпълнението гарантира отлична въздухоплътност и топлоизолация.Повърхностно покритие: използват се импрегниращи грундове и лакове на водна основа на шведската фирма „BACKER ACROMA".

Стъклопакет: Стандартно „Стил-М" предлага 4х16х4 мм стъклопакет с чешко флоатно стъкло, като има доста възможности за екстри:

- изпълнение с газ аргон, който повишава топлоизолационните показатели
- изпълнение в цвят
- изпълнение с нискоемисионно стъкло
- изпълнение с орнамантно стъкло и др.

Уплътнители: Кух профил от ACF полимер с гъвкавост, позволяващ идеално уплътняване на цялата линия на затваряне. Уплътненията са два броя - едно по средния и едно по вътрешния фалц на крилото. Уплътненията са на немската фирма „Deventer".


Водобран и защитен профил: Оригинален водобран на немската фирма „Gutmann", който има отлична водооточна част и улей за предпазване на най-уязвимата от влага дървена част, а така също и защитен алуминиев профил, защитаващ дървената част от стичащата се по стъклопакета вода.
Подпрозоречни дъски: Фирмата предлага допълнително външни алуминиеви подпрозоречни дъски на фирма „Gutmann", и вътрешни - от масив или от MDF в цвят и материал съобразен с прозорците.