Facebook

Дограмата като дългосрочна инвестиция03.06.2013 / 13:44 - citybuild.bg

SCHÜCO в полза на стремежа към екологичното производство - системите на ALUKÖNIGSTAHL са разработени с идеята да осигуряват истинска добавена стойност и комфорт.  

 

 

Строителството трябва да се разглежда като нещо, което определя качеството на нашия живот в дългосрочен аспект и не трябва да се възприема като консуматив за краткосрочно удоволствие.

 

Най-високият икономически ефект от една инвестиция се постига, като подобрим най-слабия елемент от сградите, а именно - дограмата, по отношение на едни от най-важните строително-физични показатели: топлинна изолация, шумоизолация, сигурност срещу взлом, опасност от течове и образуване на мухъл и конденз.

 

Макар и да придаваме определен приоритет на един или друг от тези параметри, дограмата все пак ще трябва да осигури достатъчна надеждност във всички показатели, и ако само един от тях не е задоволителен, може да се наложи подмяна на дограмата.

 

Казаното дотук всъщност представлява основната разлика между некачествените продукти, които наблягат на примамлива цена и задоволяване само на определени интуитивни изисквания (като външен вид на профила, цвят, модел на дръжка), и продукти, които осигуряват безкомпромисно качество във всички направления и то за дълъг период от време.

 

Системите на SCHÜCO на ALUKÖNIGSTAHL са разработени с идеята да осигуряват истинска добавена стойност и комфорт. По отношение на топлинната изолация е постигнато ниво, достигащо до стандарта на пасивните къщи с нужда от енергия за отопление, която е с 80-90% по-ниска от тази на стандартните жилища.

 

Сигурността срещу взлом за съжаление също е потребност, която трябва да бъде осигурена. Тук системите на SCHÜCO предлагат висок клас на сигурност, който се осъществява от специални обкови, които надеждно предпазват от нежелани посетители.

 

Не трябва да забравяме и качеството на самите материали, които в днешно време трябва да отговарят не само на високите изисквания за здравина, но и да са дълготрайни и екологични, като се предвижда добра възможност за рециклиране след края на живота на изделието.

 

Алуминият в това отношение е много добър материал, защото практически не подлежи на корозия за дълго време и едновременно с това се рециклира много лесно. Вече се разработват и уплътнения, които се произвеждат на базата на растителни суровини - усилие, което прави SCHÜCO в полза на всеобщия стремеж към екологичното производство.