Facebook

Благодарение на ЕТЕМ композитният панел ETALBOND А2 вече е в България20.10.2016 / 11:30 - citybuild.bg

Той съчетава иновативни характеристики и отговаря на последните стандарти и изисквания за устойчивост на материалите.

 

Съвременното строителство не спира да се развива, търсейки все по-устойчиви решения, които да променят не само облика на сградите, но и качеството на живот на техните обитатели. През последните години фокусът в усъвършенстването на материалите е в осигуряването на по-голяма сигурност на хората в жилищните сгради и в обществените проекти като метростанции, търговски и комуникационни центрове. Сградите на бъдещето трябва да отговарят на най-новите технически изисквания и стандарти в областта на енергийната ефективност, защита от шум, противопожарна защита и редица  други изисквания за безопасност.

 

Именно новият композитен панел etalbond® A2 е последното решение, което отговаря на обществената мотивация за устойчива промяна и положителен ефект в строителството на проекти и сгради от ново поколение. Благодарение на ЕТЕМ композитният панел вече е достъпен на българския пазар, като съчетава уникални иновативни характеристики и отговаря на последните стандарти и изисквания за устойчивост на материалите.

 

 

Композитният панел etalbond® A2 е с 94% минерална сърцевина, която го прави негорим, отговаряйки на най-строгите европейски норми за противопожарна защита EN 13501-1. Панелът е категоризиран с А2 за поведение при огън с най-ниска емисия на отделяне на дим (s1) и без отделяне на горящи частици (d0). Тези показатели правят etalbond® A2 изключително подходящ материал за високо строителство, интензивно посещавани сгради като търговски и комуникационни центрове, различни видове институции, болници, училища или сгради с високотехнологичен дизайн.

 

Същевременно панелите etalbond® A2 предлагат симбиоза от твърдост и гъвкавост, позволяващи на архитекта абсолютна свобода при проектирането и изграждането на проекта. Новият etalbond® A2 е лек, но същевременно устойчив, идеално гладък и лесен за обработка. Той има перфектни изолационни свойства и е подходящо решение за облицовка на различни интериорни и екстериорни повърхности в нови строителни проекти или при ремонтни дейности.

 

В архитектурата цветът е основен носител на изразяване и чрез него може да се придаде уникалност на всеки проект. Ето защо etalbond® A2  се предлага в широка гама цветове и в различни покривни повърхности, като може да бъде разработен и специален цвят според желанията и изискванията на клиента.

 

Материал etalbond® A2 е разработен, за да отговори на необходимостта от иновации в съвременното строителство и в усъвършенстване на използваните материали. Съвременните сгради не само трябва да отговарят на най-високите стандарти за дизайн, но също така трябва да отговарят на последните тенденции и изисквания в областта на устойчивото развитие, енергийната ефективност, шумоизолация и противопожарна защита.

 

Поради негоримата си структура etalbond® A2 изисква специална обработка, като за целта ETEM стартира програма за сертифициране на фасадните инсталатори,  които ще могат да обработват etalbond® A2 според предписанията и процедурите за качество на компанията. Еtalbond® A2 ще се полага с вентилируеми фасадни системи ETEM VFS, за да се гарантира цялостната система.