Facebook

"Алукьонигщал България" отбеляза своя 20-годишен юбилей16.10.2015 / 12:04 - citybuild.bg

Фирмата е лидер в търговията с алуминиеви и стоманени профилни системи за остъкляване с основни партньори SCHÜCO и JANSEN в България, сподели нейният управител арх. инж. Климентин Чернев.

 

Специално тържество със заря по повод 20-годишния юбилей на компанията се проведе на 26 септември в хотел "Кемпински Гранд Хотел Арена Банско".

 

 

Фирма "Алукьонигщал" води началото си от семейното занаятчийско предприятие KÖNIG, основано в средата на 19 век. От началото на миналия век  фирмата започва да се занимава и с търговска дейност в областта на металите. През 1948 година е основан офисът във Виена. От 1958 година започва и партньорството с германската фирма SCHÜCO.

 

Фасадите на едни от най-иновативните сгради в България през изминалите две десетилетия са реализирани с профилни системи, доставени от "Алукьонигщал". Компанията стартира дейността си в началото на строителния бум в България и успя да се наложи като лидер в решенията за фасадни и прозоречни системи. В портфолиото на компанията могат да се видят впечатляващи фасади на сгради, които определят облика на големите градове в България и по света.

 

Прозоречни и стъклени фасадни системи с марките SCHÜCO и JANSEN са синоним за високо качество и иновативност. С развитието на технологиите през изминалите години профилните системи с тези марки отговарят на изискванията за най-високо качество за фасадите.